Höstlyssning

Så gled sensommaren över i den första doften av höst. Nyss kunde fönstret stå öppet och ljumma vindar vädrade ut matoset hemma. Så plötsligt viner regnblåst och gamla löv in på golvet och det går inte längre att förneka att den här fantastiska sommaren går mot sitt slut.

Vad göra? Naturligtvis lyssna på böcker som mildrar hålet i själen, som vadderar sorgen över att tiden alltid fladdrar iväg så mycket fortare när man mår bra. Böcker som både tröstar och skrämmer men bygger en trygg bro över till mörka kvällar och korta dagar.

Här är listan som ska hjälpa dig:

Mörkrädd
Kuslig bok om en man som försöker övervinna sin mörkrädsla genom att“ tvinga sig själv att utsätta sig för det som skrämmer honom mest. Han ska bo ensam i en stuga i skogen. Inbillar han sig bara eller står det någon utanför huset på kvällarna? Någon som vill honom illa?

 

 

 

 

Darling Jim
En annan otäckt spännande och lite mystisk bok om mörker. En man anländer till en liten stad och nästlar sig in hos tre föräldrarlösa unga kvinnor. Han berättar svindlande sagor som trollbinder dem men långsamt går det upp för dem att vart Jim än drar fram med sin trollska charm försvinner unga kvinnor spårlöst…

 

 

 

Innan floden tar oss
Missa inte den här omskakande pärlan! Den handlar om Sofia och Janne som flyttar till Indien där Sofia ska börja jobba som biståndschef. De är naiva, väldigt ”svenska” och krocken mellan livet som dagishämtande innerstadsförälder och mångmiljonstaden Dhaka är inte okomplicerad. Den berättar så medryckande och spännande om både deras nya liv och tillvaron för dem som redan bor där. Bladvändare om biståndspolitik, inte vanligt!

 

 

Something Wicked This Way Comes
Den här lilla“ rysliga radiopjäsen på engelska kan passa en mörk kväll när regnet piskar mot rutorna. På bara två timmar berättas om det mystiska tivolit som drar från stad till stad och utlovar att alla ens önskningar ska slå in, om man går med på att betala ett högt pris…

 

 

 

 

Sent i november
Godnattsaga i november för både barn och vuxna. Mark Levengood läser om när hösten kom till Mumindalen och hur vilsna själar söker sig dit, ovana vid höstrusket och vilsna i den vissnande dalen. Och var är Muminfamiljen?

 

 

 

 

Sonjas sista vilja
Lättsam feelgood om en medelålders kvinna som när hon dör lämnar efter sig en rad uppdrag till sina efterlevande vänninor. Väninnorna rycks helt ur sina vanliga liv och tvingas uppleva saker de aldrig trott var möjligt. Lagom att lyssna på den här (och del två) när mörkret är som deppigast och vardagen verkar som mest outhärdlig.

 

 

 

Driving Jarvis Ham
En kort och udda bok om en udda person. Jarvis vän reflekterar över varför han egentligen är kompis med honom och hur det kom sig att de blev vänner från början. Och undrar vi inte alla det då och då när vi tittar närmare på våra barndomsvänner?

 

Kom gärna med fler smarriga lyssningstips.
God höst!

Höstlyssning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s