Supertisdag, 6 nyheter som inte går av för hackor!

Rörgast
Författare: Johan Theorin
Uppläsare: Magnus Roosman
Solen steker den kalkvita ön, men semesterparadiset kommer snart att få en mörk sorgkant. ‘Spökskeppet kom glidande i mörkret, över blänkande svart vatten, och väjde inte för något eller någon. Det höjde sig över honom. Det var rostigt, som om det seglat på havet i århundraden. Inget rörde sig på däck, men djupt inne i skeppet dunkade en motor, som ett levande hjärta. Gummibåten hade börjat sjunka, så pojken hade inget val. Han sträckte upp händerna mot relingen och klättrade ombord.’

Den sanna historien om Pinoccios näsa
Författare: Leif GW Persson
Uppläsare: Peder Falk
Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Ryssland, Nikolaj II, Englands premiärminister Sir Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt.

 

Jungfrustenen
Författare: Michael Mortimer
Uppläsare: Melinda Kinnaman
1769 gör Linnés lärjunge Daniel Solander ett märkligt fynd på Nya Zeeland: en sten med besynnerliga egenskaper som utmanar hans läromästares syn på naturen, och därför göms undan. Stenen går i fyra bitar och under historiens gång hamnar de i händerna på så vitt skilda personer som Niels Bohr, Greta Garbo och Josef Stalin. Mer än tvåhundra år efter Solanders död får studenten Ida Nordlund ett mystiskt samtal från sin mormor. Ida blir ombedd att ta hand om en ask, men något går fel.

Svekets offer
Författare: Set Mattson
Uppläsare: Mats Eklund
Vintern 1946. En ung kvinna skjuts ihjäl i sitt hem i Malmö samtidigt som stadens invånare förbereder nyårsfirandet. Jakten på mördaren når sin kulmen under nyårsnatten då det också bryter ut häftiga kravaller i stadens centrum. Kriminalöverkonstapel Douglas Palm leder polisens febrila arbete denna natt, och trots att mördaren slutligen grips är utredningen full av frågetecken. Senare upptäcks ett drunknat spädbarn i Pildammsparken och allt ställs på sin spets.

Vanmakt
Författare: Thomas Eriksson
Uppläsare: Stefan Sauk
Detta är bara en i raden av kidnappningar och hot som diplomatfamiljen drabbas av. Familjemedlemmarna återbördas till hemmet “– oftast oskadda, men inte alltid “– för att sedan försvinna lika snabbt igen. I ena stunden är hela familjen samlad “– i nästa är samtliga spridda för vinden. Någon vill demonstrera sin makt. Någon som är van att få som han vill. Någon som inte skyr några som helst medel. Beteendevetaren Alex King blir genom en slump inblandad i detta skrämmande familjedrama.

Silhuetten
Författare: Christina Larsson
Uppläsare: Coach Bengtsson
När kriminalkommissarie Ingrid Bergman, efter ett par ljuvliga drömveckor i Thailand, återvänder till Göteborg hinner planet inte nå marken på Landvetter förrän den tuffa verkligheten överrumplar henne. Larmet hade under natten gått fem gånger i hennes hem på Lyckans väg men varför, och vad hade hänt? På Polishuset var hon mycket saknad och efterlängtad. Ett berusat svensexegäng, som tagit sig in i de gamla underjordiska befästningsgångarna innanför Vallgraven, upptäcker en död tonårsflicka. Mördad. Av vem eller vilka?

 

Trevlig lyssning!

Supertisdag, 6 nyheter som inte går av för hackor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s