Gästblogginlägg av Sofia Hallberg, författaren av Mina fräknar

I veckan släppte vi en fantastiskt fin relationsroman, Mina fräknar av Sofia Hallberg. Det är en bok som jag sträckläste och älskade. Jag hoppas ni också upptäcker hur fin den är! “ Sofia Hallberg har dagen till ära gästbloggat hos oss, här får ni veta lite mer om hennes debutroman, som ni kan lyssna på här!“ 

SOFIA HALLBERG (f 1970) har jobbat med kommunikation och marknadsföring, bl a på Pfizer och SCA, men är sedan 2012 författare och fristående skribent på heltid. Hennes nästa roman, Spårvagnen kommer ut 2014. Sofia Hallberg bloggar dagligen hos LitteraturMagazinet.se“ 

En dag när min son var sjuk satte jag på tv:n mitt på dagen. Programmet som visades, på den kanal som var inställd, handlade om hundpsykologen Cesar Millan.

Han besökte ett par i USA som för en tid sedan skaffat sig en Rhodesian Ridgeback. På morgonen lämnade paret huset för att åka till sina arbeten. När de kom hem på eftermiddagen hade hunden tuggat söder det mesta som gick (och tappert försökt med allt annat).

”Skaffar man en så intelligent varelse och låser in den hela dagarna kommer den kanalisera sin kraft på något, sa Cesar. Det som finns inuti måste ut. Förr eller senare.

I hundens fall blev det förr. För många människor som är missnöjda med sin vardag blir det nog snarare senare. Men det är aldrig för sent att ta tag i sitt liv. Den tanken slog rot i mig och tv-programmet blev på så sätt upptakten till min debutroman Mina fräknar som handlar om en förlovad kvinna i 40 årsåldern, vars liv – och relation – helt kommit av sig.

Romanen är inte självbiografisk men jag känner väl igen tankarna som kommer en bit in i livet. Det handlar om någon form av bokslut över vilka val man gjort, och konsekvenserna av dem.
I Mina fräknar ville jag ge röst åt en kvinna som inte skriker, inte är utåtagerande. Hon skäller och bråkar inte på sin man, flyttar inte heller ifrån honom. Snarare klandrar hon sig själv:
Varför valde jag en sådan man?
Varför stannar jag?

Mina fräknar är en relationsroman om ett par som gemensamt byggt ett upp ett korthus ingen mår bra av. Men utåt ser allt perfekt ut. Och även hemma anstränger de sig båda två för att hålla uppe fasaden. Det pågår under många år. Ända tills Karin en dag av en ren tillfällighet upptäcker en bokstav formad av Överlappande fräknar på ena handen.
Det här blir starten på ett antal händelser som efter många år i dvala tvingar Karin att ta tag i sin relation och sitt liv.

Med varma förhoppningar om en god läsupplevelse,
Sofia Hallberg

 

Sagt om Mina fräknar:
“Jag vill rekommendera Mina fräknar av Sofia Hallberg. Det här är en relationsroman jag tror alla kan känna igen sig i.“
Unni Drougge, Boktips för TV4.

“Den här boken funkar lika bra för män. Det handlar om att gripa dagen, se livet här och nu. Den är charmigt skriven, den har humor och den har ett psykologiskt djup som gör att den blir en av de roligaste och insiktsfullaste pocketböckerna just denna sommaren.“
Magnus Utvik, Boktips för SVT Gomorron

Jag sträckläste!“ Boken får betyg 4/5.
Må bra

Detta är en mycket egensinnig och spännande debut. Historien är oförutsägbar, personskildringarna komplexa och här finns både svärta och humor. En mycket lyckad debut.”

Bibliotekstjänst

Sparsmakat, lågmält mitt i Stockholm. Bättre förutsättningar för en god historia är svår att hitta.”
Nerikes Allehanda

Dagbokskänsla och stilsäker författarstart.
Fokus

Lite spretig men intressant debutroman.“
Lotta Olsson, DN

Gästblogginlägg av Sofia Hallberg, författaren av Mina fräknar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s