En liten kärleksförklaring till Downton Abbey

Det hände något med mig förra vintern, runt den här tiden på året. Januaritrött och längtade efter våren. En av mina kära kollegor, Anna, tipsade mig om en av de bästa tv-serierna som skulle kunna göra saker och ting lite gladare. Jag kände att det behövdes lite glamour, lite flärd, lite kostymdrama och lite historia. Och bara mys.

Så vad blev det för tv-serie? Downton Abbey så klart. Jag plöjde de första säsongerna och sedan dess är jag fast fast fast. Läser det mesta jag kommer över om tiden, karaktärerna och serien. Känner med familjen Grantham och de som jobbar downstairs för dom.

Alltså den serien har allt, helt enkelt.
Så när jag av en slump råkade snubbla över en ljudbok om Downton Abbey så tvekade jag inte länge. Jag var ju bara tvungen. Speciellt när jag insåg att det var Lady Grantham herself som läser. Åh Cora, du gör det så bra.

The world of Downton Abbey handlar om precis vad titeln avslöjar. Vi får följa med bakom kulisserna, höra om varför karaktärerna är klädda som de är, hur tiden var i England från 1914 och framåt. Vad som krävdes av människor på den tiden, vad som ansågs vara okej och inte. En liten tillbakablick på historien alltså, allt grundat i Mary, Sibyl, mr Bates och alla de andra karaktärerna.

Boken skapade ett sug efter att börja om med tv-serien. Gå tillbaka till början, för ska jag vara ärlig så har jag glömt ganska mycket. Flera saker som tas upp i The world of Downton Abbey, jag menar, minns man lady Marys olika friare? Nja, inte direkt, men nu har minnet sakta börjat komma tillbaka!
Och ju mer man vet om historien bakom desto mer vill man titta på serien!

Och ja, boken passar ju även de som inte riktigt har upptäckt charmen med Downton Abbey ännu, vilket är på tiden att ni gör!
Lyssna på boken här! “ 

En liten kärleksförklaring till Downton Abbey

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s