Låt vargarna komma in i ditt liv, genast!

Låt vargarna kommaLåt vargarna komma
Författare: Carol Rifka Brunt
Inläsare: Hanna Schmitz

Det här är den finaste bok jag läst på väldigt länge. Det är en bok om kärlek, utan att alls handla om den klassiska romantiska förälskelsen.

June är 14 år och bor utanför New York. Hon är lillasystern som är lite ensam i skuggan av den mycket häftigare äldre systern och som trivs ganska bra med det eftersom centrum i hennes liv är morbror Finn. Morbror Finn är konstnär på Manhattan och de två har en alldeles egen värld de flyr tillsammans till och där June kan vara sig själv och närma sig vuxenheten i sin egen takt. Men, boken tilldrar sig 1987, en tid då så många unga män dör av den tabubelagda sjukdomen aids. Finn drabbas och dör medan släkten skäms och vill gömma undan både Finn och sorgen. Men June vill inte släppa Finn och har ingen som kan fylla hans tomrum. Hon får kontakt med Finns hemliga pojkvän och får långsamt veta mer om sin familj och kan närma sig sin syster igen.

Systrarnas trevande kärlek är hjärtskärande vackert berättat och Junes förtvivlade ensamhet är så känsligt och bra beskriven att jag tror alla kan känna igen sin egen inre fjortonåring. Det är en bok i moll men ändå inte tung och svår. Lägg genast denna i bokhyllan och njut av en roman som förflyttar dig i både tid och rum!

Lyssna genast här!

Låt vargarna komma in i ditt liv, genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s