Croissants till frukost – en bok född ur lust och glädje

Författaren Annika Estassy gästbloggar hos Storytel om hur boken Croissants till frukost blev till:

Ofta när jag ska försöka förklara hur mina berättelser blir till, måste jag tänka efter. För det mesta är det inga omvälvande händelser som sätter igång fantasin, utan snarare en diskussion jag tjuvlyssnat på, en artikel jag läst eller en dröm jag haft. Så var det med Solviken till exempel. En kvinna jag känner berättade om att hon köpt sig ett litet hus i ett sommarstugeområde och att hon tänkte bosätta sig där permanent “…

När det gäller Croissants till frukost var det lite annorlunda. Gabriel och Cecilia fanns med redan i Solviken, även om det där enbart talades om Cecilia. Gabriel däremot hade sin egen röst och jag måste erkänna att jag blev väldigt förtjust i honom. En hopplös typ på många sätt men jag visste ju varför han var som han var. För det är så det blir när man lever med ett manus och ett antal karaktärer under lång tid “– man slutar betrakta dem som romanfigurer och ser dem istället som människor av kött och blod. Och trots att jag som författare bestämmer helt och håller över deras öden, kan jag ändå bli förvånad över hur de lyckas ställa till det för sig.

Gabriel var alltså en person som intresserade mig redan i Solviken och som jag förmodligen gått och tänkt på under en längre tid, utan att vara medveten om det. Cecilia däremot var en ny bekantskap för mig men jag kände hur gärna jag ville lära mig att förstå henne. En morgon vid frukostbordet kom titeln till mig och därefter rullades i stort sett hela berättelsen upp för mitt inre. Att den utspelar sig i Frankrike är inte konstigt “– det är ett land som väcker känslor. Dessutom är jag född och uppvuxen där och min pappa är fransman.

Jag hade fantastiskt roligt när jag skev Croissants till frukost och blev otroligt fäst vid såväl den fiktiva byn (som dock är starkt inspirerad av en verklig) där den utspelar sig liksom vid dess invånare. För att inte tala om Gabriel och Cecilia. Croissants till frukost är en berättelse född ur lust och glädje och jag hoppas att lite av den känslan ska spilla över bokens lyssnare och läsare.

Annika Estassy

Läs även Annikas blogg där hon berättar om sitt författarliv!

Croissants till frukost – en bok född ur lust och glädje

En reaktion på ”Croissants till frukost – en bok född ur lust och glädje

 1. Yvonne Ström skriver:

  Hej Annika!

  Tack för ännu en fin och varm bok! Jag har längtat så mycket efter den. Jag slukade den på en dag – lyssnade på den via Storytel en söndag då jag hade mycket städning och trädgårdsarbete att bemästra. Det blev en skön dag tack vare din bok, men nu måste jag ju bara få veta om det kommer någon fortsättning??? Jag älskar dina karaktärer och vill så gärna fortsätta att följa Cecilia, Gabriel, Niklas och Marie. Snälla, säg att det blir en fortsättning!

  Varm tack igen!

  Vänligen Yvonne Ström

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s