Gästbloggare från Harlequin!

I och med att vi äntligen fick e-böcker i Storytel-tjänsten fick vi också förmånen att dela med oss av massor av titlar från förlaget Harlequin! Här finns spänning och romantik i både samtida och historisk miljö. Gränslöst många berättelser att drömma sig bort med. Några ljudböcker finns också och vi hoppas såklart att vi får ännu fler snart. En extra bonus kommer från Harlequins redaktörer som skrivit sommartips åt oss så att vi hittar rätt bland alla titlar.

Första texten kommer från Helena:
Föreställ dig svalor som dyker, en humla som ivrigt surrar kring en pion. Kanske en lastbil som dånar förbi “– eller så kluckar vatten mot en brygga. Några barn springer i vattenbrynet, andra gråter över tappad glass. En kvinna pratar i telefon och en annan fräser åt sin man. Eller kanske står en radio på. Måhända är det stilla, tyst. Allt som hörs är vind som susar i träden. Och du, du ligger i en solstol, eller kanske i gräset, och låter sommarens alla ljud vagga dig till sömns. Solens strålar värmer envist, en vindpust svalkar skönt. Eller så ligger du under ett träd, med bara fötterna utanför.

En gentleman kommer hem
En gentleman kommer hem

Eller kanske regnar det. Smatter mot rutan, mot fönsterblecket, mot verandans grånade plankor. Ett stilla sommarregn. Och plötsligt ett muller, en blixt och hela rummet blir ljust. Det fladdrar till i en tyllgardin. Och du, du sitter i kökssoffan, med kuddar bakom ryggen, eller kanske i en fåtölj. Benen är uppslängda på en pall och livet är rätt härligt. För du har tid.

Det är då du sätter hörlurar i öronen och stänger ute allt ljud “– svalor, humlor, vatten som kluckar och gråtande barn, regn mot rutan och blixtrar och dunder. I stället bläddrar du snabbt med ett finger, väljer och vrakar och trycker på en knapp “– vips slungas du 150 år tillbaka i tiden!

Föreställ dig att du står på en gräsmatta. Eller nej, en hed. En oändlig hed, vart du än blickar är det gröna kullar, dalar och ett och annat träd. Du befinner dig i 1800-talets England. Du möter män med hattar och eleganta kreationer och kvinnor med makt att förföra dem. Kom med in de stora slotten och låt dig förtrollas av ljuv musik, stora spegelsalar och skinande golv. Sitt med på överdådiga middagar där vinet flödar, tacka ja till en dans och var inte rädd för att avsluta kvällen med en månskenspromenad “… Föreställ dig förtrollande blickar, charmiga leenden och viskande ord. Låt dig bländas av frapperande klänningar, trollbindas av sinnlig kärlek och nå svindlande höjder.

En stulen kyss
En stulen kyss

Låter det som en magisk dröm? Verkligheten är inte längre bort än några klick. Harlequins historiska romaner bjuder på allt det här och mycket mer. Och det bästa av allt är att du inte ens behöver lyfta ett finger. Så låt dig svepas med och upplev en av de mest förtrollande somrarna på länge. Det är precis det jag ska göra!

Helena,
redaktör på Förlaget Harlequin

 

Gästbloggare från Harlequin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s