Gästbloggare från Harlequin!

Avkoppling, läsning “– och semester!

När man jobbar med böcker är det lätt att slukas upp av arbetet “– man fastnar i formuleringar, berättelser, karaktärer eller bara allmänna diskussioner om bokens framtid med duktiga och trevliga kollegor. När jag här om veckan ändå tittade upp från mitt skrivbord som just nu är täckt av omslag som ska korrläsas, anteckningar om böcker som ska efterlysas på tryckeriet för att kunna skickas till bibliotek och översättare och reviderade anvisningar för våra frilansande översättare och granskare slogs jag helt av det faktum att det är sommar! Solen skiner ute, det fläktar varmt genom fönstret och framförallt, min semester börjar när som helst!

Den här sommaren har jag för första gången på länge knappt några planer. Det är både min och min sambos första riktiga semester från arbetsplatser istället för sommarlov från olika högskole- och universitetsstudier, och vi vill båda mest bara ligga på en brygga, en strand eller i en park. Solen ska skina, det måste finnas en välfylld picknickkorg i närheten och vi ska vara omgivna av vänner och familj. Och förstås, av böcker! Den här sommaren har jag tröttnat på att försöka bocka av den ambitiösa listan med böcker jag borde läsa av olika anledningar och tänker istället bara läsa de böcker som jag vill!

Till att börja med blir det den första och den sista delen i Debra Webbs miniserie Colby Agency: Texas, en riktigt spännande del av vår serie Spänning (passande nog). I de olika böckerna får vi följa olika agenter från Colby Agency som alla vaktar varsin dotter till prinsessmördarna “– ett par som för länge sedan blev dömda för att ha mördat och begravit unga flickor, inte helt olika deras egna döttrar. Systrarna har själva inget minne av sina föräldrar och vetskapen om vilka de är chockar och skrämmer dem. Jag har bara läst den andra delen av serien hittills, men fastnade direkt. Vill du också läsa böckerna om Colby Agency: Texas kan du hitta dem på vår hemsida, tillsammans med vår övriga utgivning.

Apropå vår utgivning har vi ju precis börjat ge ut våra böcker även som ljudböcker “– vilken fröjd för trötta ögon, som efter ytterligare ett år av dator- och tv-skärmar bara vill vila ut lite på semestern. Dessutom, så mycket lättare det blir att fortsätta på boken när man sitter på en skumpig buss eller försöker sola lite grann. Inga kladdiga fingrar från frukt och annat mums som förstör boksidorna! För min del kommer det alltså även bli en del ljudböcker i sommar, och först ut bland dem blir nog Nora Roberts Händelser vid vattnet. Roberts är för övrigt en författare som jag har läst alldeles för lite av, men som resten av världen inte verkar kunna få nog av!

Ska du, precis som jag, ägna semestern åt avkoppling och läsning tycker jag att du ska gå in på vår hemsida, harlequin.se, och spana in våra härliga böcker för inspiration och lästips. Besök gärna även vår facebooksida Gilla kärlek, där du kan diskutera böckerna och dessutom vinna nya. Ska du inte ägna dig åt avkoppling och läsning, eller får du ingen semester alls, hoppas jag ändå att du får en sommar värd att njuta av “– om inte annat så åtminstone av vädret, som vi väl alla önskar kunde hålla sig så här försommarvarmt och fint åtminstone någon månad till av sommaren “…

Hälsningar

Katarina, redaktionsassistent på Förlaget Harlequin.

 

Gästbloggare från Harlequin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s