Gästbloggare från Harlequin!

Den läsetid nu kommer “…

Sedan flera år tillbaka har jag en egen mysig “”inled-sommaren-ritual“”. I samband med Den blomstertid nu kommer, syrener och jordgubbstårta ser jag alltid till att få några timmar “ egentid och så ger jag mig ut på stan i jakt efter sommarens lektyr. Tre eller fyra sprillans nya pocketböcker brukar det alltid bli. Jag tar god tid på mig när jag väljer ut dessa “– jag tittar på olika omslag, läser baksidestexter och verkligen KÄNNER EFTER vilka böcker som ska bli mina vänner den sommaren. Det brukar ta en stund. Och jag njuter av varje sekund. Avkopplande, underhållande läsning vill jag ha på min semester och främst kvinnliga författare brukar det bli.

När jag gjort mina val sätter jag mig alltid på något trevligt café, beställer in latte och muffins och börjar bläddra i mina fynd. Jag ger mig själv små smakprov på den härliga läsning som jag har framför mig och fattar det stora beslutet om vilken historia jag ska kasta mig över först.

Sedan är det bara att börja läsa. På gräsmattan eller bryggan. I parken eller soffan. På tåget eller flyget. Var jag nu än befinner mig. Under sommarmånaderna prioriteras läsning!

Just i år har jag dessutom gett mig själv löftet att äntligen börja skriva upp alla böcker jag läst. Jag ska skaffa mig en egen läsdagbok med andra ord. Där tänker jag anteckna aktuellt datum, bokens namn och författare och även notera ett betyg eller en kort kommentar. Det är min äldre bror som inspirerat mig till att göra detta. Han har haft en läsdagbok sedan han var 15 år! Eller rättare sagt fyra tjocka böcker, som det blivit vid det här laget. Sist jag frågade honom hade han skrivit in 1 152 titlar! Brorsan skriver inte någon dagbok i vanlig mening men menar att han, utifrån bara en titel och en kort kommentar, kan minnas vad han gjorde i livet just när han läste boken, var han befann sig och hur han kände sig. Jättebra för minnet alltså “– läsdagboken blir en livsdagbok!

Nu hoppas jag att du, precis som jag, passar på och njuter lite extra av härliga böcker denna sommar. Om du vill ha tips på skön semesterläsning är det bara att besöka vår hemsida: harlequin.se. Och hör du till dem som heller lyssnar än läser så har vi självklart något för dig också! Många av våra romantiska berättelser finns numera som ljudböcker hos Storytel.

Bästa hälsningar

Agneta, redaktör på Förlaget Harlequin

Gästbloggare från Harlequin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s