Gästbloggare från Harlequin!

Vad vore sommaren utan en massa läsning?

Jag behöver köpa tid “– tid för att hinna läsa och lyssna på alla de böcker som står på min boklista. Är det någon som har några timmar över att sälja? J

I sommar, under semestern, har jag bestämt mig för att ägna en stor del av min tid åt tre saker “– läsa och lyssna på böcker, laga mer (och nyttigare) mat från grunden och slutligen umgås med alla mina vänner. Varför inte slå tre flugor i en smäll och bjuda mina vänner på boktips och en middag.

Det som är så bra med böcker är att de kan konsumeras helt oberoende av vädret. Är det regnigt och kallt är det bara att plocka fram en bok och njuta. Glöm det dåliga samvetet, du behöver inte gå ut. Men om nu vädergudarna står en bi är det ju helt perfekt att ta med boken ut i trädgården, till stranden, till kaféet i stan eller var man nu väljer att läsa. Eller varför inte läsa boken tillsammans med en kompis, dvs högläsning. Det är helt underbart att läsa högt för någon annan, eller att höra någon annan läsa. Kanske något att pröva på?

Min boklista är lång. Den innehåller en salig blandning av kärlek och romantik, spänning, relationsromaner och böcker som utspelar sig i svunnen tid. I Harlequins utgivning hittar du allt! Vad vore en sommar utan ett par titlar av Nora Roberts “– romantikens drottning. Jag tänker ägna henne några timmar. Vi hör med jämna mellanrum av våra läsare vad de tycker och tänker om vår utgivning och Nora Roberts är vår toppförfattare som ständigt efterfrågas.

För några år sedan tog jag med en kasse Harlequinromaner till lantstället och lade böckerna i vår samlingslokal. Jag skrev en lapp med andemeningen att alla kunde“” Låna, Läsa och Lämna tillbaka“” så att fler fick möjlighet att läsa dem. Gissa om det gick hem! Dagen därpå var samtliga böcker borta. Men under de följande dagarna kom en del tillbaka, försvann igen osv. Det blev som ett minibibliotek.“  Sedan har fler följt i spåren och nu finns det massor av böcker att välja mellan. Det är inte bara jag som har tid och lust att läsa under semestern.

Jag har ett par boktips för sommaren:

Nora Roberts: Skimrande horisont
Kate Hardesty har ärvt en dröm. När hon hittar en karta som visar platsen där ett skepp förlist, ett fartyg lastat med en guldskatt, måste hon bara dit och slutföra det som varit hennes pappas projekt. Hon anlitar dykaren Ky Silver, en man som det visar sig inte vara helt enkelt att samarbeta med. Och det blir svårare än hon trott “– på mer än ett sätt. Kate finner en ovärderlig skatt, men en helt annan än den hon från början sökt efter “…

Det här är en bok som innehåller allt. Romantik beskriven på ett härligt sätt. Spänning, kärlek, konflikter. Allt utspelas i en miljö som man bara längtar till att få besöka. Nora Roberts har ett sätt att beskriva karaktärer och intriger som är helt unikt. Missa inte den här boken!

 

Sheila Roberts: Kyssar och choklad
Familjen Sterling har drivit chokladfabriken Sweet Dreams i generationer. Men nu riskerar de att mista sitt livsverk. För Samantha är det en katastrof, hur ska hon kunna rädda företaget? De beslutar att anordna en chokladfestival.“  Allt verkar till en början gå bra, men Sweet Dreams öde vilar i händerna på ärkefienden Blake Preston. Kan Samantha få honom att ändra åsikt med hjälp av godsakerna? Eller är det Blake som kan övertyga henne om att det faktiskt finns något som är bättre än choklad “…

Den här boken började jag läsa när den kom i manusform på engelska till Harlequin. Sheila Roberts var då en helt ny författare. Jag blev snart övertygad om att den skulle passa perfekt in i vår utgivning. Nu är Better Than Chocolate översatt och publicerad och det är dags att läsa färdigt den. Det ser jag fram emot.

Trevlig Sommar!

Ewa, redaktör på Förlaget Harlequin

Gästbloggare från Harlequin!

En reaktion på ”Gästbloggare från Harlequin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s