Bodil Mårtensson berättar om sin nya bok

Blodbokens tidKära läsare, välkomna till 1300-talet och Blodbokens tid, den första delen i en spännande medeltidstrilogi!

Året var 1992. Från färjan Aurora som trafikerar sundet mellan Sverige och Danmark såg jag det 35 meter höga vakttornet Kärnan i Helsingborg torna upp sig. Jag funderade på vad som kunde ha hänt där, och hur det medeltida livet var för de som levde då. Jag blev som besatt av att lära mig mer om detta.

Jag gjorde allt för få fram dokument från litteraturen och från universitetsbiblioteks samlingar om denna tid. Varje ny uppgift satte jag samman i ett för mig sannolikt scenario. Jag fascinerades av Magnus Eriksson och hans liv och fann politiska intriger, förräderi och kärleksaffärer som kan liknas vid Kung Arthur-legenden. Jag grävde mer, uppfann fiktiva karaktärer och intriger, kärleksmöten och våldsdåd. Jag blandade in autentiska historiska personer och rörde runt i grytan. Och nu är det dags för er att ta del av resultatet, besattheten som blev en bok:
Blodbokens tid. Jag hoppas ni gillar den, jag är nämligen själv riktigt stolt!

Bästa hälsningar!
/Bodil Mårtensson

Bodil Mårtensson berättar om sin nya bok

En reaktion på ”Bodil Mårtensson berättar om sin nya bok

Kommentera