En hälsning från författaren Camilla Davidsson

Camilla_DavidssonHar du någonsin funderat på att vandra 80 mil i spansk sommarhetta?

Inte det? Inte Emma i Under Vintergatans alla stjärnor heller. Hon har helt andra planer.

Emma är en karriärist, inflyttad till Stockholm från landet. Hon har ett statusfyllt jobb och stortrivs. Med kollegorna, det uppskruvade tempot, bekräftelsen från omgivningen och inte minst med sitt hektiska uteliv. Det blir många sena kvällar och nätter. Kanske slarvar hon en del med maten och sömnen, men hon har läget under kontroll. Tror hon. Tills hennes parhäst på jobbet slutar. Då krackelerar tillvaron. När amerikanen Eric dyker upp i hennes liv flyr hon allt och flyttar till London där han bor.

Livet i London blir inte som Emma tänkt sig och innan hon vet ordet av finner hon sig stående i en fransk bergsby vid Pyrenéernas fot. För att göra en pilgrimsvandring. Åttio mil med ryggsäck i spansk högsommarvärme. Det kan väl inte vara så väldigt mycket jobbigare än de otaliga promenader hon har gjort i London, tänker Emma och ger sig av.

Under långa och tuffa vandringsdagar tvingas hon konfronteras med sitt förflutna. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika delar av världen. Oväntade vänskapsband uppstår och Emmas infall utvecklas till en omvälvande resa, både fysiskt och psykiskt.

Under Vintergatans alla stjärnor är min debutroman. Jag har skrivit om något som ligger mig varmt om hjärtat “– hur vi lever våra liv. Lever vi som vi önskar eller har vi måhända halkat in i ett spår som inte är vårt eget? Kan man dra i nödbromsen eller är det bara att fortsätta springa?

Sommaren 2006 vandrade jag samma sträcka som Emma gör romanen. Det väckte många tankar och blev en upplevelse till vilken jag ständigt refererar. När idén om att skriva en bok dök upp var det självklart att pilgrimsleden till Santiago de Compostela skulle få en av huvudrollerna, tillsammans med en rad färgstarka personer som kommer i Emmas väg.

Många läsare har skrivit till mig och tackat för att de har fått följa Emmas krokiga vandring genom tillvaron. Därför gläder det mig att boken nu kommer ut som ljudbok, med Viktoria Flodström som uppläsare. Hon har nominerats till Stora ljudbokspriset för sin inläsning av Josefin Sundströms skönlitterära roman Vinteräpplen och läst in flera av nobelpristagaren Patrick Modianos böcker.

Buen Camino, som vi säger på vandringsspråk!

Camilla Davidsson

www.facebook.com/camilladavidssonm
www.camilladavidsson.se

En hälsning från författaren Camilla Davidsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s