Lucy Dillon om Hundra omistliga ting!

Copyright/fotograf: Dillon Bryden
Copyright/fotograf: Dillon Bryden

Hur skulle du beskriva din nya bok,“ Hundra omistliga ting?
Den handlar om Gina och den utmaning hon ger sig själv genom att göra sig av med de flesta av sina ägodelar.“  Utom 100 stycken. De 100 tingen hon sparar ska vara de som betyder allra mest för henne. Romen berättas i tillbakablickar och genom sakerna minns hon olika händelser i sitt liv. Hon upptäcker att när hon slänger vissa föremål försvinner också tunga bördor hon burit på i många år. Efter varje sak hon gör sig av med, dyker det upp någonting bättre i hennes liv.

Hur fick du inspiration till boken?
Jag var tvungen att rensa ut i mitt eget hus inför en renovering. Innan byggnadsarbetarna kom försökte jag rensa och slänga, men kunde inte göra mig av med någonting. Allt fick packas ner i kartonger. Efter sex månader skulle jag packa upp allting igen och då, helt plötsligt, var det inga problem för mig att sälja och skänka bort mina prylar.“  Men det var lite sorgligt “– som att säga adjö till delar av mitt liv.

Vad är det bästa med att vara författare tycker du?
Att kunna skapa världar som man inte behöver lämna förrän man själv“ vill. Även om boken har ett slut, fortsätter karaktärerna att leva i min fantasi. De brukar stanna kvar ganska länge hos mig. Och eftersom alla mina böcker (fem stycken nu) utspelas i Longhampton, känns det vid det här laget som jag känner halva stan.

Lyssna på boken här!

Lucy Dillon om Hundra omistliga ting!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s