Möt vår yngsta inläsare, Edvin Ryding!

edvinrydingVi träffar Edvin i studion på Cineast i Stockholm. Det är höstlov och 12-årige Edvin Ryding är uppenbart hemtam i lokalerna, hejar och kramas med de som jobbar där.

Vi har bett att få en pratstund om bokserierna om Jack som han ska läsa in, skrivna av Martin Olczak. Det är 8 böcker i serierna och Edvin har redan läst in den första boken, Trolldom i Gamla stan. Resten ska han beta av den här veckan.

När jag frågar hur det kom sig att han började läsa in böcker så visar det sig att han redan dubbar filmer och reklam så att sitta i ett litet studiokrypin och läsa är inget nytt för honom. Dessutom började han läsa tidigt och säger att han var Harry Potter-nörd förut, han plöjde hela serien för flera år sedan. Numera är det fotboll som gäller på fritiden men han har läst Zlatan-boken 9 gånger!

Hur gör du för att förbereda dig för en inläsning då, undrar jag.
Ingenting, jag bara läser högt. Det blir så tråkigt om man redan har läst boken, då blir man inget överraskad.

Men alla svåra ord då, menar jag, det är ju en massa magiska grejer och figurer i de här böckerna?
Nä men jag är van, sen Harry Potter-tiden, det är inte svårt.

Vad tycker du om den bok du hunnit läsa in?
Den var bra! Särskilt slutet var väldigt spännande, jag gillar den.

Det visar sig att han läser in en bok på ungefär en timme så han ska klämma flera stycken idag. Förutom bokinläsning och fotboll är han nämligen skådis och har i vinter filmat fortsättningen på Fröken Frimans krig där han spelar Sissela Kyles adoptivson.

Att få hänga med alla de där damerna är jättehärligt, jag och Sissela är så här! säger han och visar sammanflätade fingrar.

Lyllos henne tänker vi och lämnar honom åt sitt arbete.

Möt vår yngsta inläsare, Edvin Ryding!

Kommentera