Författarträff med Gabriella Westin

Forfattartraff_GW001Det är torsdagkväll och utanför caféet Sturekatten möter vi upp författaren Gabriella Westin, uppläsaren Callin Öhrvall Delmar samt våra tre tävlingsvinnare Matilda, Jenny och Therese. Alla verkar glada och fikasugna.

Vi beställer kaffe, te och något gott därtill, sedan slår vi oss alla ner kring ett långt bord några våningar upp – vi har fått en hel våning för oss själva, vilken lyx! Stämningen på caféet är precis sådär murrig och mysig som det ska vara när det är dags att prata böcker, författarskap och allt som hör till.

Gabriella börjar berätta om hur det hela började. Sedan hon var liten har hon alltid velat skriva en bok men hon har inte riktigt kommit igång. När hennes familj åkte på semester så överraskade hennes man henne, överraskningen var en träff med författaren Mari Jungstedt. Gabriella berättar att hon fick många bra tips men att hon under hela mötet var väldigt starstrucked. Ett tips som hon fick var att utgå från en minnesbild och inte stressa över allt annat. Gabriella kom hem från sin semester kring jul år 2012. På julafton väntade hon och barnen på hennes man som då skulle vara jultomte. Då kom tankarna, ““tänk om det är någon forfattartraff_GW002annan bakom masken“”. Den här minnesbilden sparade Gabriella och detta blev början på Ensamfjäril. Vi får även veta att hon nu skriver en uppföljare och vi är väldigt nyfikna på hur Gabriella hinner skriva när hon bollar vardagsjobb, man och barn. Hon berättar att hon skriver så fort hon får lite tid över. Ibland kanske inte motivationen är där efter en lång arbetsdag men hon tvingar ändå fram fingrarna på tangenterna och oftast blir det bra förklarar hon.

Ensamfjäril som faller in i kategorin erotisk deckare (Erotic Crime) är uppläst av Callin. Vi frågar Callin om hur det var att läsa upp erotiska scener samt hur det är att byta mellan karaktärerna. Hon berättar att det är lite som att skådespela, hon går in i en roll och blir karaktären. Eftersom hon är skådespelare så blir det ganska lätt att gå in i rollerna. Inför varje inläsning förbereder sig Callin ordentligt genom att först läsa hela boken och sedan markera samt stryka under ord som måste läsas upp med mer tryck..

Det hela börjar lida mot sitt slut. Vi säger hejdå till alla som varit med och tackar Gabriella och Callin för deras tid samt goda råd. Ett väldigt bra avslut på Världsboksdagen tycker vi!

forfattartraff_GW003

Några tankar vi tar med oss efter den här författarträffen:

  • Alla har en bok inom sig
  • Tvinga fingrarna på tangentbordet och skriv, oftast blir det bra
  • Se alltid till att ha möjlighet att anteckna, idéer kan dyka upp när som helst
  • Våga
  • Låt karaktärerna i din berättelse utvecklas under berättelsens gång
Författarträff med Gabriella Westin

Kommentera