Plura läser in Blod på snö av Jo Nesbø

Foto: Pär Wickholm
Foto: Pär Wickholm

Vi har ställt några frågor till Plura Jonsson som läst in Blod på snö av Jo Nesbø. Detta är första gången som Plura läser in en bok och vi är givetvis nyfikna på hur det var!

Hur kommer det sig att du fick läsa in Jo Nesbøs senaste bok?
Jag blev kontaktad av hans svenska agent så jag gick och provläste eftersom jag tyckte det lät som en kul grej. Sedan skickade Piratförlaget boken till min mobil, jag råkade bo i Oslo den veckan, så jag gick omkring i Oslo och läste den på mobilen, samma vecka som den gavs ut i Norge, så den var uppskyltad överallt.

Visst är det första gången du läser in en bok? Hur var det? Svårt?
Ja, det är första gången jag gör något liknande förutom speakerröst till Pluras kök. Det var en intressant upplevelse, det var svårt när vi började, jag läste för fort bl.a. Efter ett par sidor kom jag in i det, fann rätt tempo och hittade rätt ton i. Ofta var det bara en skön känsla att läsa, men ibland tappar man tonen och får försöka hitta tillbaks igen.

Var några scener jobbiga att läsa in?
Nej det vill jag inte säga, kärleksscenerna var inte alls svåra. Det svåraste är när texten blir ett ingående torrt beskrivande av något över flera sidor, i detta fall de olika knarkturerna i Norge, då är det lätt att man tappar koncentrationen.

Läser du mycket böcker själv? Är Jo Nesbø en favorit?
Jag läste enormt mycket i min ungdom, numera inta alls lika mycket, bara i perioder. Deckare har jag aldrig läst speciellt mycket, förutom Jo Nesbø som jag läst tre, fyra stycken på en Greklandssemester, med stor behållning. Blod på snö tycker jag väldigt mycket om.

Du har själv släppt några böcker, mestadels kokböcker, finns det en roman eller kanske deckare gömd inom dig?
Jag tror att de flesta människor har en roman inom sig, jag önskar att jag nån gång kommer att ge mig själv chansen att skriva en roman, jag tror dock inte det blir en deckare, men man vet aldrig det kanske är det jag kommer att göra.

Lyssna på hela boken här!

Plura läser in Blod på snö av Jo Nesbø

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s