Ja! Till lika villkor för alla böcker!

Vi på Storytel tycker att det är en självklarhet att alla böcker ska ha samma låga moms oavsett format. Idag betalar du 25% moms för digitala böcker medan du betalar 6% moms för böcker i alla andra fysiska format. Detta innebär att du betalar mer moms för samma berättelse om du köper boken digitalt än när du köper den exempelvis som pocketbok.

Svenska Förläggareföreningen har startat en kampanj där de kämpar för lika villkor för alla böcker, oavsett format och detta stödjer vi. Flera författare, förlag, kulturpersoner samt privatpersoner har sagt Ja! Till lika villkor för alla böcker.

Vi vill att momsen ska sänkas för digitala böcker.
Vi uppmanar andra att säga Ja! Till lika villkor för alla böcker!

Gör ditt val: www.forlaggare.se/bokvalet

bokmomsen_

Ja! Till lika villkor för alla böcker!

En reaktion på ”Ja! Till lika villkor för alla böcker!

  1. Mikael E skriver:

    Låter som en bra idé, särskilt som bokläsning gagnar hela samhället. En annan idé som jag skulle vilja nämna är flera inläsare till samma bok så att man kan välja. Som det är nu blir vissa böcker olyssningsbara i mina öron och sållas bort. Har fått samma känsla när man pratar med vänner eller lyssnar på poddar, inläsaren är så oerhört viktig för om en bok blir bra eller dålig. Och olika människor har olika preferenser. Mångfald ftw 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s