Vi ställer frågor till Erik Lewin!

Foto: Mattias Bardå
Foto: Mattias Bardå

Boken Almedalen har fallit av Erik Lewin släpptes som ljudbok förra veckan och vi fick chansen att ställa några frågor till författaren. Spännande!

1. Vart kom idén till boken ifrån?
Idén kom efter en middag med några goda vänner som är lobbyister och som kommit hem från Almedalen. De kände sig olustiga inför säkerheten, och flera hade pratat om att det kändes osäkert.

2. Du har arbetat bland annat som säkerhetsrådgivare och haft andra arbeten som berör säkerhet. Hur mycket av boken kommer från egna erfarenheter?
Mycket kommer från sådant som jag har varit med om genom åren. När jag jobbade i Mellanöstern och Centralasien upplevde jag fruktansvärda saker som tyvärr verkar sprida sig närmare oss.

3. Varför just Almedalsveckan?
Därför att det är den plats som jag upplever som å ena sidan det finaste vi har i vår demokrati, med öppenhet, nära till våra politiker och utbyte av åsikter, och å andra sidan den plats och det tillfälle då vi är som mest sårbara.

4. Hur kommer det sig att du valde att skriva en bok? Har du alltid velat bli författare?
Jag ville prova och detta är min andra bok, den första gav jag ut under pseudonym. Jag tror att många drömmer om att skriva en bok, men det är mycket som ska till innan det väl blir av. Jag hade inga författartankar innan jag för några år sedan gjorde slag i saken, och jag är nog lite förvånad, men givetvis glad, över att boken verkar gå hem hos människor. Säkerhet ligger nog helt rätt i tiden …

5. Har du lyssnat på din bok? Hur känns det att höra någon annan berätta din berättelse? Hade du kunna tänka dig att läsa in boken själv?
Jag lyssnade igenom boken i helgen och att höra någon annan läsa min text och göra det så bra kändes helt fantastiskt. Jag tror att det är bättre om någon som är professionell läser texten så att rösten, tempot och nyanseringarna blir bra och man vill lyssna på boken.

Lyssna eller läs boken här!

Vi ställer frågor till Erik Lewin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s