Vi ställer frågor till Sofia Fritzson!

Foto: Sandra Norén
Foto: Sandra Norén

1. Har du alltid tyckt om att skriva och velat bli författare eller hade du något annat drömyrke tidigare?

När jag var yngre ville jag bli frisör eller psykolog, men jag har skrivit i hela mitt liv och innerst inne alltid drömt om att bli författare.

2. Dödskyssen är din debutbok och handlar om ängeln Iza som blir förälskad i en dödlig, Simon. Varför blev det just om en ängel? Vart kom den idén ifrån?

Jag har alltid varit svag för romantik och fascinerad av det övernaturliga och jag ville skriva om omöjlig kärlek. Jag bestämde mig för att bygga upp en värld med änglar och demoner och resultatet blev en dödsängel som förälskar sig i en man på hennes ”lista”.

3. I berättelsen Lockrop skriver du om sjöjungfrun Alyssa och i Dödskyssen skriver du om dödsängeln Iza. Vart får du all inspiration ifrån till dina berättelser?

Från en blandning av filmer, böcker och livet. Dessutom blir jag emellanåt smått besatt av tv-serier och maratonkollar gärna på Arkiv X, Heroes, Supernatural och The Vampire Diaries.

4. Vad tycker du är allra roligast att skriva om – om du måste välja – romantik eller fantasy?

Sofias-drömskrivhörna_
Sofias drömskrivhörna!

Åh, vad svårt att välja! Jag gillar båda väldigt mycket, men jag väljer romantiken för den kan jag stoppa in i alla genrer. Jag gillar verkligen fantasy, men just nu skriver jag contemporary och i framtiden skulle jag vilja prova att skriva postapokalyptisk romance och romantic suspense. Genre och miljö får gärna variera så länge det finns en riktigt stark kärlekshistoria i botten och en kittlande dragning mellan karaktärerna, det är det jag gillar bäst att både läsa och skriva om.

5. Dödskyssen släpps som ljudbok hos Storytel, har du lyssnat på boken? Om ja, hur känns det att höra någon annan läsa upp din berättelse?

Ja, jag har lyssnat och det är en väldigt speciell och häftig känsla. Uppläsaren Pia Poppelin har en riktigt behaglig röst och jag hoppas att de som lyssnar på boken får en fantastisk upplevelse.

6. Vad är dina bästa tips till någon som vill ge ut en bok?

1): Ta ditt skrivande på allvar! Bestäm dig, avsätt tid för det och gör det.

2):Ge inte upp! Ibland är vägen rak, ibland är den lång och krokig, ibland svänger den åt fel håll, men oavsett riktning så håll ögonen på målet och fortsätt kämpa.

3): Våga drömma! Ingenting sker över en natt, men med driv, målsättning och lite tur kan man ta sig längre än vad man tror.

Vi tackar Sofia för denna trevliga intervju!
Lyssna på Dödskyssen nu!

Vi ställer frågor till Sofia Fritzson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s