En intervju med Annalena Mellblom!

Foto: Denise Lissert
Foto: Denise Lissert

Berätta kort om dig själv. Vem är du?

Den 22 april 1971 slog jag då upp mina klarblåa ögon som sedan förvandlades till melerade. Jag har växt upp med min mamma i Hässelby, Stockholm där jag formades på ett sätt som gjorde att jag sökte – det måste finns något mer än det här.

Den drivna forskaren i mig har gett mig erfarenheter av livet som jag tidigare knappt vågat drömma om. Och vad jag i dag är oerhört tacksam för, varje dag. Jag lever i dag på en lite gård i Skå på Färingsö vid vattnet, med hästar som grannar och betande rådjur på gräsmattan tillsammans med min sambo sedan 22 år och mina två döttrar och mitt barnbarn. Jag reser mycket runt om i världen och föreläser och utbildar så när jag kommer hem till vår lilla gård, kan jag njuta av mina resor och landa i lugnet och kreativiteten. Att skapa det som är ett rikt liv för mig, varje dag, gör att jag varje dag älskar mitt liv. Förutom att jag är författare och förläggare och med allt det innebär så är jag även investerare och entreprenör och skapar utifrån rikedom. Vilket innebär att jag har ett öga för att se vart rikedom finns och skapa guld av det. Rikedom finns överallt och det är bara att lära sig förvalta den rikedom som är. Jag minns när jag var 4 år och sa att jag ska leva detta liv i världsfred och människor runt mig stod och skrattade över hur gullig jag var och klappade mig på huvudet och sa – ”världsfred, tyvärr kommer ingen av oss kunna uppleva det”. Det är en av mina drivkrafter, för jag står för att jag detta liv, tillsammans med världen att vi ska leva i världsfred, minst 20 år av mitt liv. Det är vad som driver mig varje dag – vem behöver jag vara för att världsfred ska ske? Vad kan jag bidra med, för att världsfred ska ske?

Alla dina böcker faller in i kategorin Personlig utveckling, hur kommer det sig att detta blev det naturliga ämnet för dig?

För att vi människor ska kunna leva ett liv som vi själv älskar att leva och lever för att vi älskar, så behöver vi alla få tillgång till att utveckla oss själva, genom oss själva och andra. Och det vill jag kunna ge ut, utifrån att jag själv har och tar nya steg varje dag i att skapa ett rikt liv, varje dag. Jag har fått möjligheten att jobba med både privatpersoner och företagare med personlig utveckling i olika former och jag ser att det fungerar, så att snåla med det jag ser fungerar, skulle inte fungera för mig.

Om du får ge ett enda råd när det kommer till bättre självkänsla och personlig utveckling, vad skulle du ge för råd då?

Skapa en framtid som inspirerar dig och agera utifrån den varje dag – det skapar självkänsla och livsglädje, det garanterar jag. Och sätt upp en plan på nå dit. Observera alla små steg du tar varje dag i den riktningen som du vill. Jag har nu gjort en ljudbok som kommer ut i september som heter ”Tillbaka till nuet och skapa din framtid nu”. Den kommer hjälpa många med att skapa en inspirerande framtid, som får fart på människor. 100.000 tals människor har gjort denna övning, vilket ger magiska resultat och inte bara självkänsla utan även självrespekt.

Du har läst in dina böcker själv, har du lyssnat på någon av dessa böcker? Om ja, hur var det att lyssna på sin egen röst? Är det svårt att läsa in sin egen bok?

Absolut, jag använder mina ljudböcker då och då, vilket är helt perfekt. Första gångerna som jag hörde min egen röst, så kändes det lite märkligt, men jag vet vad jag står för när jag gjort inspelningarna, så jag känner mig väldigt trygg och lugn av den vackra qvinnans Annalena Mellbloms vägledning. Jag känner inte att det är just jag själv som läser, utan att det är någon som vill mig väl, då funkar det för mig.

Har du funderat på att skriva en bok i någon annan genre?

Absolut, jag skriver just nu på 3 nya böcker och en av dom går under Ekonomi och Business, inom den kategorin kommer det att finnas fler olika titlar framöver. Sedan skulle jag vilja göra böcker för barn, busiga, lekfulla och livsglada kreativa barn. Sedan när jag blir så pass gammal och intressant, så vill jag skriva en självbiografi, men det är mest för att ge min nästa generation min bild av mitt liv.

Lyssna på Annalenas senaste utgivna ljudbok hos Storytel här!

En intervju med Annalena Mellblom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s