11 Serier att lyssna i kapp!

I höst släpper vi ett gäng med spännande böcker och många av dem tillhör en serie. Har du missat detta? Det är inte försent att ta igen lyssningen innan en ny del släpps. Här kommer tips på serier att lyssna på:

Serie01Garnethill
I denna deckarserie får du möta Maureen O’Donnell som har levt ett minst sagt skakigt liv. När hon vaknar upp bakfull finner hon sin älskade fastbunden i en stol med halsen avskuren. När polisen blir kallad till platsen hamnar misstankarna direkt på Maureen. Den tredje boken i serien, Den sista utvägen, planeras att släppas iseptember.

serie02Millennium
En av landets främsta industriledare Henrik Vanger ger ekonomijournalisten Mikael Blomkvist uppdraget att skriva om släkten Vangers historia. Detta är däremot inte den verkliga uppgiften. En släkting till Henrik, Harriet, har varit försvunnen i fyrtio år och detta påminns han om varje år vid hans födelsedag. Mikael ska hjälpa honom att lösa mysteriet med Harriet och han får i sin tur hjälp av hackern Lisbeth Salander. Den fjärde delen i serien, Det som inte dödar oss, planeras att släppas i september.

serie03Det stora århundradet
En historisk romanserie där du kastas in i Europas blodiga, grymma och dramatiska 1900-tal. Vi får följa bröderna Lauritzen (Sverre, Oscar och Lauritz) genom omöjlig kärlek, ekonomiska nedgångar, familjekonflikter och genom andra världskrigets hemskheter. Den femte delen i serien, Blå stjärna, planeras att släppas i september.

serie04Ruth Galloway
Arkeologen och benexperten Ruth Galloway får undersöka människoben som kriminalkommissarien Harry Nelson misstänker tillhöra Lucy Downey som kidnappats tio år tidigare. Det visar sig att benen är över tusen år gamla. Kriminalkommissarien ber Ruth om hjälp när ytterligare en flicka försvinner och detta leder till att hennes eget liv hamnar i fara. Den sjunde delen i serien, De öde fälten, planeras att släppas i september.

serie05True Blood
Träffa Sookie Stackhouse som bor i en håla i Louisiana. Här lever vampyrer öppet bland människor och anses vara ofarliga. Sookie själv kan läsa tankar men det har inneburit mer problem än något annat. När hon träffar vampyren Bill förändras allt, hon kan inte höra hans tankar vilket hon tycker är en skön förändring. När en av Sookies kollegor mördas riktas däremot allas misstankar mot Bill. Han är ju trots allt vampyr. Den sjunde delen i serien, Allt igenom död, planeras att släppas i september och den åttonde delen, Från död till värre, planeras att släppas i oktober.

serie06Outlander
Clarie Randall gör en tidsresa 200 år tillbaka i tiden och får genomföra en äventyrlig resa av blod, krig och svindlande kärlek. Hon tas till fånga av klanen MacKenzie som tror att hon är en engelsk spion. Kommer hon att ta sig tillbaka till sin egen tid? Den första delen av den tredje boken, Sjöfararna, planeras att släppas i oktober.

serie07
Sandhamnsdeckare
När en man hittas död vid stranden på Sandhamn kallas kriminalinspektören Thomas Andreasson till platsen. Fallet är på väg att skrivas av som en olycka men då hittas en äldre kvinna brutalt mördad på ett av Sandhamns pensionat. Den åttonde delen i serien, I sanningens namn, planeras att släppas i november.

serie08Sebastian Bergman
Psykologen och experten på gärningsmannaprofiler, Sebastian Bergman, tvingas in i en polisutredning när en femtonårig pojke hittas död i ett träskområde. Alla ledtrådar pekar åt Palmlövsskolan där pojken gick, en fin skola som tycks gömma ett mörker under fasaden. Den femte delen i serien, De underkända, planeras att släppas i oktober.

serie09Mortimer
Linnés lärjunge Daniel Solander hittar en märklig sten år 1769 men måste gömma undan den på grund av dess besynnerliga egenskaper. Ida Nordlund får ett mystiskt samtal av sin mormor mer än 200 år efter Solanders död där hon blir ombedd att ta hand om en ask. Kort senare blir hon jagad av både polisen och ett hemligt nätverk forskare som vill åt innehållet i den här asken. Detta tvingar Ida att fly landet. Den tredje delen i serien, Blodssystrarna, planeras att släppas i oktober.

serie10Marianne Jidhoff
Författaren själv beskriver denna serie som elegant crime. Åklagarsekreterare och överklasskvinnan Marianne Jidoff tar sig an mordfallet på en finansman som hittats utanför sin våning på Östermalm. Det är spännande, elegant och stilfullt. Den femte delen i serien, När klockan slår fem, planeras att släppas i november.

serie11Silverörnserien
Här har du ett historiskt äventyr! Serien börjar år 42 och vi får en inblick av hur det romerska soldatlivet kunde sett ut. I Simon Scarrows serie kan vi förvänta oss krig, blod och brutala scener. Den tolfte delen i serien, Återkomsten, planeras att släppas i november.

Hitta din favoritserie och börja lyssna idag!

11 Serier att lyssna i kapp!

2 reaktioner på ”11 Serier att lyssna i kapp!

    1. Hej! Det stämmer att vi har många deckare på Storytel och detta är för att majoriteten av våra kunder föredrar just deckare. Givetvis försöker vi hela tiden fylla på med titlar av andra genrer också. Önskar dig en trevlig måndag!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s