Vi har träffat Mons Kallentoft!

IMG_7117
Foto: Storytel

Vi fick chansen till en pratstund med Mons Kallentoft som redan 2007 med buller och bång slog igenom med första delen i serien om Malin Fors, Midvinterblod.

Nu, åtta böcker senare släpptes senaste delen i serien om Malin Fors, Eldjägarna och Mons tog emot oss hos sitt förlag, bjöd på prinsesstårta och berättade att idén till den senaste boken, Eldjägarna, dök upp i hans huvud när han var på resa i Hongkong och såg alla gästarbetares miserabla förhållanden där.

I Eldjägarna får vi besöka flera olika platser, bland annat Nepal, Filippinerna och Quatar. Allt knyts samman i Linköping och Malin Fors får två mordfall att lösa, två fall som verkar vara länkade till varandra…

”Malin Fors mår ganska bra nu, för att vara Malin” säger Mons, ”Men hon kämpar ju ständigt med samma sak som de flesta av oss gör, spänningen mellan vilka ramar vi bör hålla oss inom och våra mindre smickrande drifter. Hon låter jobbet uppsluka henne för att försöka hålla sig på rätt sida av den farliga och svåra gränsen.”

Vi var givetvis nyfikna på vad Mons Kallentoft planerar att skriva härnäst. De första fem böckerna hade årstiderna som tema: Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer, Vårlik och Den femte årstiden. Efter detta använde författaren olika element: Vattenänglar, Vindsjälar, Jordstorm och Eldjägarna. Nästa omgång kan temat bli sinnen och han funderar på att börja med doftsinnet och skicka Malin Fors till Bankok.

Missa inte Malin Fors-serien nu!

Vi har träffat Mons Kallentoft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s