Erik Magntorn Gästbloggar!

Foto: Ida Magntorn
Foto: Ida Magntorn

Tidsresan. Den har alltid funnits där som en lockande och lite läskig dröm. Som liten kunde jag låta tankarna fara iväg när jag hittade flintskrapor, glasbitar och rostiga små saker i jorden runt gården där jag växte upp. Vem hade senast hållit i denna pryl? Vad hade den använts till? Och hur var livet då? Det var väl ingen slump att jag så småningom kom att läsa arkeologi, och fick vara med på utgrävningar i Italien, Spanien och England.

Berättelser har varit ett annat intresse som följt mig genom livet. Både att få höra andras och att få skapa egna. När jag skrev boken ”På uppdrag i Uppåkra” fick jag både berätta en historia och ägna mig åt funderingar kring vikingatiden. Behöver jag säga att jag var uppspelt?

När jag skrivit färdigt tog jag kontakt med konstnären Petter Lawenius. Han vet mycket om vikingatiden och ännu mer om Uppåkra, den stora järnåldersstaden i Skåne. Petters bilder gav fint liv åt boken.
uppakra5Nu har jag läst in min berättelse och fått ännu en duktig medarbetare. Musikern Hans Nilsson har skapat spännande melodier och ljud med vikingaklang.

Hoppas du har lust att följa med på en tidsresa tusen år tillbaka i tiden.
uppakra4
Illustrationer av Petter Lawenius.

Boken ”På uppdrag i Uppåkra” släpps den 29e oktober hos Storytel!

Erik Magntorn Gästbloggar!

Kommentera