Marika King Gästbloggar!

Foto: Lars Trangius
Foto: Lars Trangius

Vi lever i en speciell tid. En komplex tid, med växande informationsflöden och allt större krav på hur vi ska leva våra liv. Vissa ger sig in i leken och maxar jobbet, lägenheten, inredningen, barnen och deras aktiviteter medan de samtidigt ägnar flera dagar åt att få till det perfekta surdegsbrödet. Andra skalar ner, försöker förenkla. Åker till och med till Afrika för att känna att man för en gångs skull i sitt liv gör något riktigt meningsfullt.

Jag har gjort båda delarna. Och jag fascineras av hur det som är rätt bara blir rätt om det görs med rätt intentioner. Och hur det man tror är fel kan bli så rätt och tvärtom. Men nu pratar jag ju i gåtor 🙂

Jag skrev en bok som heter Supernova som har hittat många läsare. Den handlar om Lisa från Dalarna som får toppjobbet på konsultfirman med stort K, och som i sin iver över att prestera och vara bäst börjar tappa bort sig själv och sina vänner. I jakten på bekräftelse maxar hon både jobb och ett komplicerat kärleksliv tills hennes hälsa sätter stopp och hon är tvungen att ifrågasätta sitt liv och sina val. Vad är egentligen framgång? Och vem definierar det, är det du eller är det någon annan?

Projekt längtan är en fristående fortsättning på Supernova. I den får vi följa Lisas fortsatta sökande som tar henne bland annat till Afrika och biståndsvärlden, där hon möter både oväntade utmaningar och oväntad kärlek. Det är en bok som handlar om jakten på det perfekta jobbet, sökandet efter mening och vår längtan efter kärlek. Eller vad är det vi egentligen längtar efter?

Dessutom handlar boken om Afrika, om vår skeva syn på kontinenten och vad det innebär att ”göra gott”. Jag har bott i Afrika sammanlagt i fem år, och fler än en gång har jag sett exempel där vår ”hjälp” mer är till för att skapa mening i våra liv än att göra skillnad på riktigt. Det är en fråga mer aktuell än någonsin, och även där finns det aldrig några ”sanningar”.

Men så är det ju inte ”sanningar” jag vill leverera i mina böcker. Däremot vill jag väcka funderingar och frågor på ett lättsamt sätt. Både Supernova och Projekt längtan är fartfyllda och lättlästa, och många är de läsare som hört av sig och ”klagat” på att de inte kunnat sluta läsa 🙂

Jag är så tacksam över att mina böcker hittat fram. Det visar att Lisa behövs, att historier om stress och bekräftelsebehov behövs, att vi är många som befinner oss i ett virrvarr av prestationer medan vi innerst inne undrar vilka vi egentligen är.

Jag hoppas innerligt att ni ska få en härlig läsupplevelse.

/ Marika King

Boken Projekt längtan släpps den 29e oktober, spara den redan nu till din bokhylla!

Marika King Gästbloggar!

Kommentera