Therese Loreskär Gästbloggar!

Foto: Chris Loreskär
Foto: Chris Loreskär

En dag började jag fundera över vad som skulle hända om en av Sveriges största hälsobloggare liksom bara ljuger sig till allt? Tänk om hela bloggen var uppbyggd runt en bluff? En stor fet lögn. Att där bakom tangenterna sitter det inte en hälsosam bloggerska som springer flera mil varje dag och lever på chiapudding.

Tänk om det egentligen är så att den där bloggerskan snaskar i sig delicatobollar direkt från frysen och tillbringar dagarna i soffan med att titta på gamla Top Model repriser? Samtidigt som hon laddar upp fejkade hälsosamma blogginlägg på sin stora blogg och tjänar tusentals pengar på annonsintäkter och bloggmutor…

För att ytterligare krydda till det hela gav jag denna påhittade bloggerska ett trassligt äktenskap, tre små barn, en stor hund och en svärmor från hell. Stackars, stackars Kajsa Blomblad, Sveriges Bloggdrottning.

Allt hon skriver på sin blogg är påhittat. Folk tror dock stenhårt på henne och tillber henne som en bloggdrottning. Tills den dagen då Kajsa råkar ljuga ihop att hon är jättenära vän med Hollywoods egna kändistränare James Core. Nu vill plötsligt varenda kvinna i Edsviken samt Sveriges journalistkår veta mera om denna varma vänskap. Och när James nu skall komma till Kista och den stora hälsomässan så passar det väl utmärkt om han och Kajsa kan göra en intervju ihop och berätta om deras fina vänskap? Eller hur?

Bloggdrottningsböckerna är en fristående serie i tre delar. Två av dem kommer nu bli ljudböcker och den tredje håller jag på att skriva klart här hemma i Cambridge.

Att skriva om Kajsa Blomblad är så himla roligt, det är underbart att lägga alla livsmissöden på en och samma karaktär och leka runt. Jag ser manuset som en film i mitt huvud när jag skriver, och jag kan också nämna vilka skådespelerskor jag skulle vilja stoppa in i de olika rollerna. Jag är fullkomligt övertygad om att böckerna skulle bli fantastiska på bioduken.
28346
Och nu skall böckerna komma ut som ljud. Det är väldigt, väldigt märkligt. Jag skall få höra mina egna böcker för första gången. Hur kommer det att bli? Jag gissar att det blir lätt surrealistiskt att lyssna på sin egen text.

När jag inte sitter och klurar på bloggvärlden så skriver jag böcker för barn. Att jobba som författare är som att leva i världens bästa, bästa dröm. Ord och bokstäver är min passion och jag kan inte tänka mig ett liv utan böcker. Både att läsa och att skriva.

Varma hälsningar
Therese Loreskär, www.loreskar.se

Therese Loreskär Gästbloggar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s