Gryningsfeber – En kärleksroman

gryningsfeber01
Gryningsfeber är en berörande och ljus roman som baseras på författarens föräldrars historia. De överlevde Förintelsen och kom till Sverige 1945.

Miklós är 25 år och befinner sig på ett svenskt rehabiliteringsläger. Han väger 25 kilo, saknar tänder och har så svår tbc att läkaren ger honom endast några månader att leva. Men Miklós har inga planer på att ge upp hoppet om livet, dessutom vill han gifta sig.

För att uppfylla den här drömmen börjar han skriva brev till unga  ungerska kvinnor som befinner sig i Sverige. En av dem är Lili, som också befinner sig på ett svensk rehabiliteringsläger. Mot alla odds träffas de. De spenderar tre dagar tillsammans på Eksjö lasarett, efter det är de oskiljbara.

När författaren Péter Gárdos får de 108 kärleksbrev som utväxlats mellan hans föräldrar läser han breven över en natt och inser att det här är historien han väntat på att få berätta.

Och här är den, en vacker kärlekshistoria, som i allra högsta grad känns aktuell idag med den flyktingsituation som råder.

Lyssna och begrunda, gråt en skvätt och låt dig svepas med  i Miklós och Lilis himlastormande kärlekshistoria.

30663

Gryningsfeber – En kärleksroman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s