Gästbloggsinlägg av Karin Aspenström

Karin Aspenström Foto Eva Lindblad
Foto: Eva Lindblad

När jag skrev ”To my Love” blev jag ett weirdo.
Jag satt en sensommar, en höst och en jul instängd i en lägenhet och bara skrev. Jag svarade knappt i telefon, jag kände att det var jobbigt att träffa familj och vänner, att inga samtal var värda att ha om de inte handlade om historien jag skrev. Jag drömde om romankaraktärerna på nätterna, identifierade mig med dem, var förälskad i dem, avskydde dem. Jag var förmodligen olidlig.

Våren 2015 lämnade jag in en korrad version av ett färdigt bokmanus till förlaget och var tvungen att ta farväl. Det var inte det lättaste. Jag hade ju levt med och i texten i över ett halvår.

”To my Love” är en mörk kärlekshistoria som gränsar åt thriller-hållet. Ramberättelsen kretsar kring ett försvinnande och är uppbyggd som en deckargåta, men det är också en generationsskildring som växlar mellan nutid och ett febrigt London på 90-talet, en värld full av band, klubbar, droger och destruktiv kärlek.
30862
”To my Love” är min tredje roman, men precis som de flesta författare har jag skrivit sedan jag var liten. Påbörjat många böcker genom åren, avslutat en del av dem, skickat in till förlag och blivit refuserad. Ändå har jag aldrig kunnat sluta skriva. För mig är skrivandet en livsviktig hobby, en lek som är på blodigt allvar; det jobbigaste och roligaste jag vet och något jag aldrig skulle kunna vara utan.

2013 fick jag min första bok utgiven på Lind & co förlag, ”Brännmärkt”, en spänningsroman som bygger på Peter Rätz liv som infiltratör. 2014 kom den fristående fortsättningen, ”Rättslös”.

Nu har ”To my Love” kommit ut som ljudbok, fantastiskt inläst av Callin Öhrvall Delmar. Det är både en mäktig och lite läskig känsla att höra sin berättelse läsas upp av någon annan. Som om orden får ett helt nytt liv än vad de hade i mitt huvud när jag skrev dem.

Mitt nyårslöfte 2016 var att skaffa en mer balanserad relation till skrivandet.  Jag vill ju inte vara ett weirdo, jag vill kunna ha ett liv, ägna mig åt familj och vänner och relationer och den riktiga världen; allt det som andra människor verkar behärska. Men samtidigt kunna fortsätta med min livsviktiga hobby, den jag aldrig skulle kunna vara utan.

Vi får se hur det går med det löftet.

Jag hoppas hursomhelst att ni kommer gilla att lyssna på mina böcker här på Storytel, lika mycket som jag gillade att skriva dem!

Karin Aspenström
www.aspenstrom.com

Gästbloggsinlägg av Karin Aspenström

2 reaktioner på ”Gästbloggsinlägg av Karin Aspenström

  1. Sonia skriver:

    Önskar att Harry potters böcker och David Eddings böcker var med i storytel. mina barn hade älskat dem. Jag hade älskat det.

    1. Hej,
      Vi hade gärna haft alla Harry Potter böckerna hos Storytel men författaren är inte förtjust i strömmande tjänster så vi har inte fått godkänt att släppa dessa magiska berättelser hos oss. Vi fortsätter att kämpa för det dock. Allt gott, Michelle

Kommentera