15 barn och ungdomsböcker du inte får missa

Kategorierna med barn- och ungdomsböcker fylls ständigt på med massa smaskiga titlar som passar både stora och små. Här har vi samlat några av de titlar som kommer början av 2016 och som ni absolut inte får missa! Vissa är redan ute och finns att ta sig an redan, medan andra kommer under våren.
Samla familjen, eller varför inte lyssna själv på dessa godingar?

mumin
Mumintrollen av Tove Jansson, i uppläsning av författaren
Nostalgi på hög nivå! Tove Jansson läser själv in dessa klassiska sagor om Mumintrollen, Lilla My, Snorkfröken och Snusmumriken. Sjunk ner i soffan, lyssna och njut!
Släpps den första mars.

kampenmotsuperbitcharna
Kampen mot superbitcharna av Audhild Solberg, uppläst av Hanna Schmitz
En berättelse som passar barnen mellan 9 och 12 år bäst. I klassrummet pågår ett socialt spel, Anne Bea är tolv år och ligger nästsist på popularitetslistan i 7an. Kampen mot superbitcharna är en träffsäker skildring av it-girls, töntar, drömkillar, losers och freaks. Feelgood för mellanåldern helt enkelt.
Preliminärt släpp den 10e mars.

askfödd
Askfödd av Sabaa Tahir, uppläst av Hanna Schmitz
För alla oss som älskade Hungerspelen! Här är en ny spännande dystopi att sätta tänderna i. Den här gången utspelar det sig i Imperiet, kampen mellan De Lärda och Krigarna, där De Lärda står lägst i rang. Författaren har jämförts med George RR Martin och JK Rowling och vi verkligen älskar den här berättelsen!
Preliminärt släpp den 25e februari.

katitzi
Katitzi av Katarina Taikon, uppläst av Vanna Rosenberg
Katitzi växte upp i Sverige för inte så längesedan och var som barn är mest. Hon lekte med sina kompisar, kivades med sina syskon, var snäll ibland och dum ibland. Men trots det hade hon inte samma förutsättningar som alla andra – för att hon var rom. En brännande aktuell bok som alla borde lyssna på!

pax
Näcken (Pax) av Ingela Korsell och Åsa Larsson, uppläst av Morgan Alling
Nästa del i den älskade serien PAX – Häng med Viggo och Alrik på ytterligare ett äventyr! Något går väldigt fel när mellanstadiet på Mariefreds skola har temadag ute på Mälarens is. Iris säger att det är Näcken som ligger bakom det hela. Ytterligare en spännande del i den beroendeframkallande serien.
Preliminärt släpp 21a april.

sunefjallen
Sune i fjällen av Anders Jacobsson & Sören Olsson, i uppläsning av Anders Jacobsson.
Det är få serier som är så älskad som Sune! Nu kommer äntligen en ny del i serien, vi får följa med Sune och hans familj när de drar till fjällen. Hans älskade Sophie ska nämligen åka dit med den snygga sportkillen Santos, han måste så klart följa med!
Preliminärt släpp den 3e mars.

saganomturid
Kungadottern – Sagan om Turid av Elisabeth Östnäs, uppläst av Hanna Schmitz.
Här har vi en historisk serie för 12 år och uppåt. Den utspelar sig under Vikingatiden och handlar om Turid, dotter till en kung. Turid vill inte leva det liv som stakats ut åt henne men vet inte hur hon ska kunna göra annat. När vintern slår hårt mot den lilla vikingabyn tvingas hon att bemästra krafter hon inte anat att hon hade…

kollage3
Kolla även in de här smaskiga titlarna som kommer under vintervåren! Massa gott att lyssna på: Den mystiska ön, Det blåser på månen, Nelly Rapp – och de små under jorden, Percy Jackson – Striden om olympen, Om jag kunde drömma/Liv och död, Mysteriet på Hester Hill, En sekund i taget och Singers melodi.

15 barn och ungdomsböcker du inte får missa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s