Fartfyllt med intressanta karaktärer!

Sugen på något actionspäckat som liknats med Game of Thrones och Hungerspelen? Då är Askfödd något för dig! Här har vi en värld med spår av magi, en värld där kunskap ses som dåligt och där våld är något helt naturligt. En värld med karaktärer att hata och älska, förundras över.

askfödd22Askfödd kommer som ljudbok den 25e februari.

Vi var några stycken som inte kunde låta bli att läsa Askfödd innan ljudboken kom och vi kan enas om att det är en riktigt bra dystopi som drar åt fantasyhållet.

jill_profilbeskrivningar
Jill: Askfödd överraskade mig, i positiv bemärkelse! Ibland tycker jag att jämförelser med nutida storslagna författare kan kännas som ett krystat försök till marknadsföring och ibland kan stjälpa istället för att hjälpa, men just i det här fallet är jämförelserna med J.K Rowling och George RR Martin inte alls dumma.

Jag var fast från första sidan och blev gång på gång förvånad över vändningarna i berättelsen. Jag är också väldigt förtjust i de magiska elementen i form av varelser som jag tidigare inte läst om inom fantasy (ghuler, efriter, djinner etc). Tycker också att bikaraktärernas porträtt är starka och intressanta, vilket inte alltid känns helt självklart inom den här typen av litteratur.

ungdom_angelica_beskrivning
Angelica: Det finns så mycket jag gillar med den här boken. Dels så fick den mig att fastna direkt, jag ville läsa vidare. Dels så är den actionspäckad och fartfylld. Jag bryr mig om karaktärerna Elias och Laia. Jag gillar att det är Krigarna som styr samhället och att De Lärda är de man ser ner på. Jag tycker att den känns ovanlig och förstår att den har hyllats. Egentligen så gillar jag inte serier, jag föredrar att läsa enstaka böcker. Men nu kan jag knappt vänta på att del två kommer ut så att jag får sluka den också!

bea_profilbeskrivningar
Bea: Askfödd – Jag tycker det var uppfriskande med en bok som inte utspelade sig i en trasig framtidsdystopi. Askfödd för med tankarna till gamla romarriket, med maktspel och sedan en del urgamla magiska väsen. Historien byggs upp genom boken, så jag har stora förväntningar på del två. Vad gör boken så fantastisk då? Allt vill jag svara! Och att jag kan lukta mig till ett litet kärleksdrama, vilket jag gillar.

 

Fartfyllt med intressanta karaktärer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s