Pretty Little Liars, vad tycker vi?

Ibland gräver vi lite i arkivet och hittar böcker som känns spännande men som vi av någon anledning lite missat att lyssna på när den kom ut. Så var det med Pretty Little Liars – bokserien som blivit tv-serie. Alison försvinner plötsligt, det går år och hennes fyra vänner sörjer Alison men drar också en lättnadens suck när hon är borta. Nu finns det ingen som kan avslöja deras mörkaste hemligheter. Men plötsligt börjar de fyra vännerna få anonyma meddelanden som hintar om hemligheter bara Alison känt till. Vem är det som skickar meddelandena? Är Alison tillbaka?

pll
Fortsätt läs för att se vad vi tyckte!

ungdom_karin_beskrivning
Karin: Pretty Little Liars är en bit av en värld som mitt tonårsjag hade föraktat öppet men som jag nu kan jag erkänna är lockande och spännande. Märkeskläder, dyra smycken, parfymer och bilar är vardag för de här fyra tjejerna, men också avundsjuka, ätstörningar och riktigt läskiga lögner. Jag har lite svårt att komma in i boken, startsträckan innan det börjar hända saker är ganska lång, men när det väl tightas till och tecken efter tecken tyder på att det är något på gång, något som har att göra med tjejernas kompis Alisons mystiska försvinnande några år tidigare, så blir det oundvikligt spännande och obehagligt på ett härligt sätt och man måste lyssna klart. Jag gillar hur de fyra huvudpersonerna har sina tydliga drag trots att de alla så hjälplöst försöker passa in i en idealbild (Aria är min favorit) och hur de killar som viftar förbi mestadels är ansiktslösa och utslätade. Girls rule i den här boken.

ungdom_angelica_beskrivning
Angelica: Jag blev faktiskt positivt överraskad av den här boken! Jag hade förväntat mig nåt väldigt ytligt men det är det inte. Det här är väldigt underhållande, ganska roligt och definitivt spännande. Man vill följa intrigen och de fyra tjejernas liv. Jag tycker det hela känns ganska trovärdigt, jag har inte sett serien men drar paralleller till Gossip Girl. Överklassmiljö där det finns saker som spökar i bakgrunden. Vill du ha något lättsmält, underhållande och spännande så är det här rätt bok för dig.

profil_ungdom_jennyL
Jenny L: Efter en lite förvirrad start när jag blandade ihop karaktärerna växte den här boken snabbt till något mycket mer än bara ännu en lättlyssnad underhållningsroman. Huvudpersonerna rör sig i en ytlig värld där det är viktigt att passa in och göra rätt. När någon hotar att avslöja deras mörkaste hemligheter är det lätt att inse att fallet blir stort. Och från att ha varit fyra ogreppbara karaktärer blir de snabbt människor av kött och blod, som inte alltid haft det så lätt som det kan se ut vid första anblick. För mig handlar boken enormt mycket om vänskap, hur den kan prövas, ta slut, återfinnas och hur jäkla viktigt det är med bra vänner. Sen är jag ju en sucker för psykologisk spänning, och är helt såld på själva mysteriet också – vem är det egentligen som hotar tjejerna och vad kan de göra för att inte bli avslöjade?

profil_ungdom_michelle
Michelle: Jag gillar det! Intressanta karaktärer där man säkerligen hittar någon att relatera till samtidigt som alla huvudkaraktärerna väcker åsikter och känslor hos mig som lyssnare. Jag blir väldigt nyfiken under berättelsens gång och vill veta mer. Något mindre trovärdigt blir det när Hannah, en av tjejerna, lyckas komma undan med ett flertal brott. Hennes mamma verkar ha checkat ut och säger att hon ska ”lösa det” trots att det är Hannah som borde bita i det sura äpplet och få lära sig vad som är rätt och fel.

Mycket kan kännas ytligt med beskrivningar av kläder och accessoarer men tonåringens verklighet kan vara väldigt ytlig ibland så detta gör mig inget alls. Det var så det kunde vara. Jag oroade mig själv över allt som tonåring trots att jag gillade att gå min egen väg. Vissa dagar var mitt tonårs-jag oövervinnlig och andra dagar gick världen under typ 10 gånger.

Mycket intressant berättelse, jag förstår att detta blev en tv-serie. Lyssna nu!

Har du lyssnat? Eller sett tv-serien? Vad tyckte du?

Pretty Little Liars, vad tycker vi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s