Sandra på Storytel

sandra_batmanPå dagarna jobbar jag på ekonomiavdelningen här på Storytel. På nätterna sitter jag uppkrupen vid min dator hemma och målar digitalt. Konstnären i mig är min hemliga superhjälteidentitet. Fast egentligen är det ingen hemlighet, jag gillar att dela med mig av det jag gör och det har i sin tur resulterat i att jag fått använda mina konstnärliga superkrafter på nya sätt.

Jag fick förfrågan av mina kollegor på Storyside att göra ljudboksomslagen till Susan Coopers fantasyserie The Dark is Rising. Såklart kunde jag inte göra annat än hoppa av glädje och säga ja. Jag älskar fantasy och det har varit lite av en dröm att en dag få göra ett bokomslag.

susancooper
Hur går det till att göra ett omslag, kanske ni undrar? Det är viktigt att det förmedlar känslan i boken och väcker intresse. För mig var det viktigt att verkligen vara insatt i boken. Så jag passade på att läsa alla fem böckerna. Jag kommer ihåg att jag såg böckerna på biblioteket när jag hängde där som ung bokslukare. Av någon anledning läste jag aldrig just denna serie. Men det som är så trevligt med fantasy är att det ofta går lika bra att läsa även som vuxen.

Böckerna påminner mig mycket om Narnia och Fem-böckerna. Ett gäng barn som inte är rädda för äventyr blir indragna i kampen mellan ljuset och mörkret. Något som jag verkligen fastnade för var de fantastiska beskrivningarna av naturen och omgivningarna böckerna utspelar sig i. Därför tyckte jag det var passande att måla ett landskap till varje bok, förhoppningsvis ger det känslan av äventyr.

Eftersom jag fick helt fria händer och det bästa jag vet är att måla porträtt så kunde jag inte låta bli att även porträttera några av karaktärerna på omslagen. Oftast målar jag porträtt av verkliga personer. Då handlar det om att försöka fånga de små detaljer som gör varje person unik och fånga deras personlighet. Det var både utmanande och roligt att den här gången få skapa ansikten endast utifrån den bild jag fått av karaktärerna efter att ha läst böckerna.

Om ni är nyfikna på att se mer av det jag målar kan ni kika lite närmare på de boktips vi delar med oss av på Facebook, Instagram och här på Storytelbloggen. Det är nämligen jag som gjort de små profilbilderna på oss tipsare.

www.sandrawagner.se

Sandra på Storytel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s