Goon Squad Vol. 1 – Vad tycker vi?

goonsquad02
Just nu är superhjältar hetare än någonsin, både filmer och tv-serier görs. Vi på Storytel vill ju inte vara sämre så därför hakade vi på trenden med dessa utvalda med speciella talanger. Vi lyssnade på första delen i serien Goon Squad tillsammans, som handlar om ett gäng superhjältar i Manchester. Kolla in vad vi tyckte!

bea_profilbeskrivningar
Bea: Det är inte en bok jag själv troligen skulle valt eller dragits till. Men den överraskade mig nästan direkt och jag gillade den verkligen. Det första som tilltalade mig var huvudkaraktären Nadiya. Jag fullkomligt älskade hennes ryska brytning. Upplägget med korta serieliknande avsnitt känns fräscht och jag kommer lyssna på de andra delarna i samma serie.

tobias_profilbeskrivning.png
Tobias: Jag gillar bokens episodiska natur och dess flört med serietidningsformatet. Den kontext och värld som författaren sätter upp i volym 1 appellerar till mig och det känns som om det här finns många fler historier värda att berätta. Anglofilen i mig är också glad för att boken utspelar i Manchester. Det ger den en skön säregenhet gentemot alla de superhjältehistorier från USA vi redan kan.

jennyZ_profilbeskrivningar
Jenny Z: Goon Squad får mig att tänka på en av mina absoluta favoriter när det gäller tv-serier, Misfits, och jag ÄLSKAR det! Nadia – AKA Puppet Girl – och hennes mörka humor gör att jag småfnissar mig igenom större delen av de episodiska kapitlen. Jag gillar superhjältar överlag i alla former, men det är något speciellt när de befinner sig på brittisk mark. Det blir lite smutsigare, lite mörkare och för mig blir det en välkommen motpol till det amerikanska som så ofta är polerat och tillrättalagt. Ljudeffekterna och musiken ger en extra dimension som jag verkligen uppskattar. Det enda dåliga är att det tar slut alltför snabbt. Vi hade planerat att bara läsa den första delen men jag tog mig igenom alla tre inom loppet av bara några dagar – kunde inte sluta lyssna!

gillar_superhjaltar01
Lyssna och njut!

Goon Squad Vol. 1 – Vad tycker vi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s