Gästbloggsinlägg av Christer Lundberg!

Christer Lundberg
Foto: Martin Dellmo

Idén till Bläckfisken dök upp en mörk höstkväll för fyra år sedan när jag var ute och joggade längs hamnen: ”Shit va läskigt det skulle vara om en enorm bläckfiskarm kom upp ur vattnet nu”, tänkte jag. ”Verkligen skitläskigt, men också överraskande, och på nåt absurt sätt … lite kul!” Jag funderade lite till nästa gång jag var ute och joggade och plötsligt började historien liksom växa fram av sig själv. Om en datorspelande före detta ungdomsbrottsling som får en praktikplats på Sjöfartsmuseet och börjar föda upp en människoätande jättebläckfisk i smyg. När vidundret spolas ut i Göta älv och börjar käka upp göteborgare brakar helvetet lös.
37123
Av förklarliga skäl är det väldigt svårt att skriva en bok samtidigt som man joggar – det är mycket bättre att sitta still. Men det var ett sådant hallå kring lanseringen av Gräspojken och nedläggningen av Christer i P3 att det var svårt att hitta tid. Hade jag inte råkat snubbla och bryta nyckelbenet mot en gravsten när jag genade hem över en kyrkogård efter en lite väl blöt julfest skulle Bläckfisken troligtvis aldrig ha blivit klar. Jag blev sängliggande i över en månad och kunde inte göra annat än att ligga där och knattra – att fantasin fick en enorm skjuts av morfinet var en oväntad bonus.

I mitten av ljudboken låter det troligtvis lite skrovligt, för jag minns att jag tappade rösten under inspelningen. Men jag hoppas att du som lyssnar får ett par underhållande timmar, och att mardrömmarna om grumliga vatten och jättebläckfiskar inte blir för svåra att hantera efteråt.

God lyssning, och mycket nöje!
Önskar: Christer

faktaruta

Gästbloggsinlägg av Christer Lundberg!

Kommentera