Mer om Susanne Ahlenius

 

SusanneA
Foto: Theresia Köhlin

Vad läser/lyssnar du på själv och vilka författare har inspirerat dig?
Jag blandar en hel del men håller mig främst till deckare, fantasy, och romance/erotik skulle jag säga.

Favoritförfattare är Patricia Cornwell, som skriver om Kay Scarpetta i deckargenren. Stephenie Meyer, Twilight och Cassandra Clare, The Mortal Instruments är favoriterna inom fantasygenren. Inom den erotiska genren är det Sylvia Day, men även Tiffany Reisz. De senaste åren har det kommit fram mycket bra författare inom den här genren vilket är glädjande för oss som skriver erotik.

När det gäller svenska författare är Simona Ahrnstedt, en given favorit inom romance. Jag har också blivit mycket förtjust i deckarparet Cilla & Rolf Björlinds böcker.

Vad gör du när du inte skriver?
Tänker på skrivandet… Skämt åsido, jag har ett heltidsjobb, ett stort hus med tomt och en familj, så brist på sysselsättning har jag inte.

Hur motiverar du dig de dagar du inte känner för att skriva?
Dagarna är få som tur är när jag inte känner för att skriva, och om jag inte känner för att skriva, då gör jag inte det, men det betyder i och för sig inte att jag inte jobbar med storyn utan den finns konstant med mig oavsett om jag sitter framför skärmen eller inte.
34755
Hur kommer du på idéer?
Överallt där det finns människor men även i olika miljöer. Jag har insett att jag har en livlig fantasi. Väldigt livlig fantasi!

Hur har omgivningen reagerat på att du skriver erotiska deckare?
Enbart positivt, det är en riktig isbrytare i sociala sammanhang kan jag lova.

Vad vill du att läsaren ska tänka och känna?
Att det är underhållande, lustfyllt och spännande. Om det ger läsaren/lyssnare en möjlighet att stänga av omvärlden för ett tag och njuta, då är jag nöjd.

 

Mer om Susanne Ahlenius

Kommentera