Intervju med Emmy Abrahamson!

IMG_0787
Foto: Privat

Vem är du, kan du berätta om dig själv på några rader?

Jag fyller 40 år nu i år (samma dag som Elfriede Jelinek så jag har alltid känt mig som en Nobel pristagare). Uppvuxen utomlands i bl.a. Moskva och Wien och har jobbat inom teatern i tjugo år. Jag har skrivit fyra ungdomsböcker och blev August-nominerad 2012 för min bok ”Only väg is upp”. Är gift och har fem-åriga tvillingar.

Hur fick du idén till ”Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske”?

Jag fick idén på pågatåget vid stationen i Rydsgård mellan Ystad och Malmö, vilket faktiskt är helt sant!

Boken bygger på hur jag och min man träffades men plötsligt – vid Rydsgård – blev det plötsligt helt klart hur strukturen till boken skulle se ut. Nästa gång jag behöver en bokidé drar jag definitivt till Rydsgård…
33695
Vill du berätta mer om boken?

Boken handlar om Julia som bor i Wien och som en dag träffar en stinkande uteliggare. Kärlek uppstår men inte utan komplikationer. Det är den omfattande guiden till att hitta en hemlös alkoholist som bokbranschen hittills saknat.

Vi har förstått att din bok delvis är självbiografisk, vill du berätta lite om det?

När jag och min man träffades bodde han verkligen i en buske. Han var hemlös och alkoholberoende men ändå den gladaste och mest fantastiska människa jag någonsin träffat. Det hjälpte dessutom att han var lång och snygg (om än lite illaluktande och med smutsiga fötter). Människor älskade alltid att höra hur vi blev ihop så slutligen bestämde jag mig för att göra en bok av det (med hjälp av tågstationen i Rydsgård, så klart).

Tack Emmy!

Intervju med Emmy Abrahamson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s