Peppa inför sommaren!

Ibland behöver man ha något att se framemot. Här längtar vi redan efter ljumma sommarkvällar, tidiga frukostar på balkongen, att konsumera böcker på en filt i en park eller på en promenad genom en varm stad. Vi har redan börjat peppa för flera böcker som släpps under sommaren, här kommer tio sommarheta tips som du borde spara i bokhyllan genast! Och vill du ha ännu fler tips så kika under vår Kommande-lista.

blogg_fagelskadaren
Förra sommaren släpptes den otroligt populära boken Badhytten som ljudbok med Anton Körberg som uppläsare. Fågelskådaren är del två och lika mycket skratt och intriger utlovas. Vi får återigen besöka Falsterbo och fortsätta stifta bekantskap med bland annat Mårten, Lisa och Egon. En skruvad kriminalkomedi som passar perfekt lata sommardagar!

Preliminärt släpp i början av juni.

 • Bambi av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

blogg_bambi
Vi älskar härliga spänningsromaner som har något extra. Det har minst sagt den här serien. Baserad på gamla grekiska myter men utspelar sig i dagens Sverige. Bambi är tredje delen i Herkulesserien och utspelar sig i skärgården efter en blodig midsommarfest. Kriminalinspektören Zack Herry som precis har börjat få ordning på sitt liv dras ner i ett djupt mörker, återigen … Fartfyllt och spännande!

Preliminärt släpp i mitten av juni.

blogg_washington_dekretet
Jussi Adler-Olsen är en extremt omtyckt författare så när vi såg att det kommer en ny bok av honom så blev det ett litet glädjeskutt! Den här nya boken är en politisk thriller som handlar om Doggie Rogers. Rogers är full av hopp och glädje när hon firar den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. När firandet pågår blir Jansens höggravida fru skjuten, varken hon eller barnet går att rädda. Saker och ting spårar ur och helvetet bryter lös. Missa inte den här!

Preliminärt släpp i slutet av juni.

blogg_farornas_vag
Serien Sagan om Drakens återkomst, eller Wheel of Time som den kanske är mer känd som, är en av de mest efterfrågade serier på Storytel. Nu kan vi äntligen meddela att den kommer som ljudbok! Första delen börjar med att Rand alThor inser att han är Draken återfödd. Han fylls av förtvivlan och är rädd att det här ska bli världens undergång. De tre första delarna kommer under juli och här kan vi snacka om ett riktigt fantasy-epos som ingen får missa!

Preliminärt släpp i juli.

blogg_medan_han_lever
En av vårens mest omtalade och kanske viktigaste böcker kommer nu som ljudbok. Elaine Eksvärds berättelse om sin egen uppväxt där hon utsattes för sexuella övergrepp av sin egen pappa är otroligt gripande. Här vill hon dela med sig av sin historia för att göra skillnad. Elaine tar kampen för barnen – lyssna och berörs, det här är viktigt!

Preliminärt släpp i juni.

omasblogg_eugen_kallmanns_ogon.png
Eugen Kallmanns ögon är en deckare skriven av Håkan Nesser, uppläst av Tomas Bolme och Anna Maria Käll. Redan här känner vi att det bådar gott! Boken tar plats 1955 i en liten stad i Norrland. Det är en tid av främlingsfientlighet och oro. Lektorn i svenska, Eugen Kallmann, har nyligen avlidit. Vem var han? Hur dog han egentligen? I en skrivbordslåda hittas Kallmanns efterlämnade dagböcker. Den här längtar vi efter att lyssna på!

Preliminärt släpp slutet av juli.

blogg_hon_bad_om_det
Möt artonåriga Emma O’Donovan – hon är populär och vacker och hela världen ligger för hennes fötter. När hon en kväll går på en fest förändras hennes liv radikalt. Alla är där, alla tittar på Emma. Dagen efter vaknar hon upp halvnaken och vet inte vad som har hänt. Alla andra vet däremot. Detaljerade fotografier på Emma börjar dyka upp på Facebook och skällsorden haglar. Lyssning som gör dig förbannad och berör dig på djupet. Skrämmande som du bara måste läsa!

Preliminärt släpp i mitten av juli.

blogg_midnattsflickor.png
Det är Valborg i Uppsala och festlig stämning. När två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn och en tredje kvinna hittas strypt förtas stämningen och staden blir orolig. Polisen tar hjälp av Nathalie Svensson som är expert på psykopater. Ledtrådarna leder till något helt oväntat – ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap. Midnattsflickor är tredje delen om Nathalie Svensson och det är mer spännande än någonsin!

Preliminärt släpp i början av juli.

blogg_tva_colgan
Under sommaren passar det som allra bäst att lyssna på en feelgood eller två. I juni släpper vi två böcker av Jenny Colgan, riktiga sommarkarameller som kommer göra sommaren ännu härligare. De här romanerna är del 1 och 2 i en serie och är fyllda med kärlek, nybakt bröd, lunnefåglar och vänskap. Lyssna och gör sommaren ännu gladare!

Preliminärt släpp i juni.

blogg_anglarna_dansar_i_gryningen.png
Tredje delen i Camilla Davidssons serie Caminon kommer i början av augusti, verkligen något att se framemot! Karriärtjejen Emma har gjort en och annan förändring i sitt liv på senaste, men nu ställs hon inför sitt svårast beslut någonsin. Ett år efter att ha pilgrimsvandrat till Santiago de Compostela är livet minst sagt rörigt. Efter ett omtumlande besked flyr hon till väninnan Harriets hotell på Mallorca. Men är det verkligen allt som krävs för att finna ro i tillvaron?

Preliminärt släpp i början av augusti.

Peppa inför sommaren!

2 reaktioner på ”Peppa inför sommaren!

 1. Petra skriver:

  Hej! Jättekul att Sagan om drakens återkomst släpps som ljudböcker tycker jag som gammalt fan! Lite nyfiken på hur ni tänker kring de sista böckerna i serien som inte översatts till svenska?
  Mvh Petra

  Gilla

  1. Hej Petra! Vad roligt att du känner så. Just nu finns det ingen klar plan för de delar som inte är översatta än. Vi hoppas kunna svara på detta när det närmar sig/blir dags. Trevlig torsdag, Michelle

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s