Storytelpraktikanten tycker till!

praktikantinlägg_ceremonin
Just nu har vi en praktikant, Lina, på Storytelkontoret. Hon har fått lyssna på Ceremonin, första delen i en serie av Kiera Cass. Passar dig som bland annat gillar Hungerspelen eller Red Queen. Läs vad Lina hade att berätta om denna bok:

Boken handlar om America Singer, en tjej som jobbar hårt varje dag för att få råd med mat. Hon har inget i överflöd och är helt nöjd med det. Hon trivs bra, har sin framtid planerad och vill inte ändra på något. Men när det är dags för prinsen att hitta en partner har hon inte så mycket val. Hennes mamma är helt säker på att hon skulle passa perfekt som prinsessa. Trots att hon inte vill anmäler hon sig till tävlingen … och blir utvald.

Totalt 35 tjejer blir utvalda. De tävlar alla om att bli prinsens partner … eller nästan alla. För America handlar det inte om att vinna. Hon vill inte tillbringa framtiden med någon som bara är ytlig och stel. Det kungliga livet är inte heller något hon har längtat efter. Hon gör det istället för sin familj… och för att glömma gammal kärlek som slutat olyckligt. Men är allt så hemsk som hon trodde, kanske kan hon vänja sig vid livet på slottet, all god mat och hennes trevliga tjänsteflickor? Prinsen kanske inte är så hemsk heller när man lär känna honom.

Jag fastnade för boken direkt. Jag sträckläste halva boken och hade riktigt svårt för att sluta läsa. Den är som gjord för mig. Den har händelser som man lätt lever sig in i och fantiserar om. Jag känner igen mig i många saker hos America vilket gör det ännu enklare att leva sig in i hennes liv. Boken har allt i en lagom mängd. Kärlek, bråk, vänskap, och en del faror. Det här är bara första delen av fem och jag ser verkligen fram emot nästa del.

//Lina, praktikant på Storytel

Storytelpraktikanten tycker till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s