Äventyr i Prismagalaxen med Ingrid Remvall

Ingrid_Remvall
Foto: Magnus Remvall

Egentligen skulle min första bok ha blivit en deckare. Jag hade precis kommit hem från en veckas inspirerade deckarförfattarkurs och hade en story på gång. Men då slog en mening ner i mitt huvud “Flickan med silver i sin hand”. En fantasifull framtidsberättelse för unga läsare rullade ut sig i mitt huvud. Ett äventyr med en tuff tjej i huvudrollen, en tjej som alla andra – men ändå inte. Det blev den första delen i Prismagalaxentriologin – Silvertrådarna.

Nova är elva år då hon tjatar sig till att få åka på ett sommarläger. Inte konstigt att hennes mamma tvekar, lägret är nämligen på en helt annan planet. Det blir en vecka fylld av spännande natur och främmande varelser, utmaningar och uppdrag och inte minst nya vänner och fiender.

Trots att boken utspelar sig långt fram i tiden stångas Nova med samma problem som unga idag. Att passa in och ändå behålla sig själv. Det blir inte lättare av att hon har en stor hemlighet. Hennes pappa försvann då hon var liten, hon vet inte var han är – men hon vet att det som finns i hennes vänstra hand har något med hans försvinnande att göra. Han var bioteknisk forskare och innan han flydde gömde han något hos henne – silvertrådarna. När hon hamnar i fara kommer de ut ur hennes hand och räddar henne.39423

Nova börjar inse att hemligheten inte är en hemlighet längre. Någon känner till trådarna och vill ha tag i dem, till vilket pris som helst. Vem kan hon egentlig lita på?

Sagt om boken:
”Ingrid Remvall debuterar med en framtidsvision, där hon blandar sf med fantasy … man märker att författaren har haft roligt, när hon skapat sina färgstarka miljöer och märkliga varelser.” – Svenska Dagbladet

”För ’Prismagalaxen – Silvertrådarna’ är helt enkelt en lättläst, lekfull och väldigt underhållande science fiction-roman för ungdomar. Super grönt, som Nova själv skulle ha uttryckt det.” – Hallandsposten

Förutom berättande är jag intresserad av ungt idéskapande och kreativitet. Därför bjöd jag in unga läsare att rita alla monster och varelser som fanns med i den tredje och avslutande delen i Prismagalaxensfärgläggning_silvertrådarnaerien – Den spruckna planeten. Alla bilder blev publicerade i e-boken, totalt 647 bilder ritade av barn och unga från hela Sverige.

Eftersom jag brinner för ung läsglädje är jag jätteglad över att Silvertrådarna nu blivit ljudbok, att även de som föredrar att lyssna kan ta del av den. Boken läses av Viktoria Flodström. För att lyssnarna inte ska gå miste om Johan Egerkrans underbara illustrationer inne i boken har vi tagit fram en PDF med färgläggningsblad som barnen kan måla samtidigt som de lyssnar – lite sommarlovspyssel.

Om du, eller någon du känner, är intresserade av att själv skriva en berättelse – gå gärna in på min hemsida för att ladda ner kreativa skrivövningar. Här kan du även titta på alla fina bilder som unga ritade till den tredje boken i Prismagalaxen: ingridremvall.se

Träffa författaren:


Trevlig lyssning och ha en härlig sommar! 🙂
//Ingrid Remvall

Äventyr i Prismagalaxen med Ingrid Remvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s