Upptäck Sverige i sommar!

Snart är semestern här, ledigheten väntar runt hörnet och det är dags att börja planera semesterlyssningen. Vi på Storytel tycker att man borde se sig om mer i Sverige och har därför gjort en lista på de bästa skildringarna av orter som ligger just i vårt avlånga land.

När man besöker nya ställen tycker vi att det ger en extra dimension att läsa en bok som utspelar sig på just den orten. Här har du tips på böcker att lyssna på när du besöker Skövde, Skärgården, Västkusten eller något helt annat ställe i Sverige.

kompletteramedenljudbok
Och om du bestämmer dig för att det inte blir en bilsemester runt om i Sverige i sommar så kan du ändå lyssna på de här böckerna och drömma dig bort till bland annat Visby, Jämtland eller Skärgården. Allt från hängmattan.

Stockholm:
Det finns en hel del skildringar av vår kära huvudstad, både nutid och dåtid. Vill du drömma dig tillbaka till en svunnen tid så kan vi starkt rekommendera Stadsserien av Per-Anders Fogelström. Få har skildrat en stad så bra och trovärdigt.

Eller dröm dig tillbaka till 1920-talet och upplev Greta Garbos värld. Det känns som att man är på Dramaten när man lyssnar på Blekingegatan 32. Missa inte!

Om vi fortsätter lite längre fram i tiden har vi Jack av Ulf Lundell, upplev 70-talet genom Jacks ögon. Vissa säger att 70-talet var den bästa tiden – håller du med?

Vi ska så klart inte glömma alla fina Stockholmsdeckare. Här kan vi välja och vraka bland flera. Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld och Camilla Grebe och Åsa Träffs deckare om Siri Bergman skildrar Stockholms miljöer samtidigt som det är brott som ska utredas. Eller varför inte uppleva Östermalm tillsammans med Denise Rudbergs Marianne Jidhoff?

Ska du till Stockholms skärgård är Anders Jallais böcker ett måste, samma sak med Singö-serien och inte att förglömma Viveca Stens Sandhamnsdeckare! Tre serier som skildrar det bästa och det värsta med skärgården.

Skulle du ta färjan över till Åland eller liknande så är måstelyssningen Mats Strandbergs skräckis Färjan! Ett perfekt sätt att göra resan ganska mycket läskigare.

Upptäck Sverige i sommar!

En reaktion på ”Upptäck Sverige i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s