Karins sommarboktipslista

karin_storytelboktipsar_sommarspecial.png
Min sommarboktipslista består av böcker som man kan sjunka ner i och både få gråta, skratta och drömma sig bort rejält med. Länge var semestern den tid på året då jag läste som minst, jag hade fullt upp med barnen, men nu när de har blivit större så kan jag igen sitta på trappen med en kaffe och en alldeles underbar bok. Allra bäst trivs jag på släktstället i Sundborn där jag kan sitta på bryggbänken och titta på blänket i vattnet och bli störd sådär lagom ofta av en och annan moster, kusin eller brorsdotter.

The Undomestic Goddess – Sophie Kinsella
Det här är min ultimata verklighetsflykt, en enda lång dagdröm. Om Samantha, den coola, framgångsrika advokaten som, av diverse orsaker, plötsligt i stället finner att hon nu jobbar som hushållerska på den engelska landsbygden. En mycket annorlunda berättelse om att förstå vad som är viktigt i livet och att finna sig själv, och så fruktansvärt galen och rolig.

Fågelbarn – Christin Ljungqvist
Om svåra, trasiga familjerelationer och Hanna som ser och ”vet” sådant som inte andra kan se. Jag ryser bara jag tänker på den här boken, den för samman det absolut vardagliga med det övernaturliga på ett helt sömlöst sätt. Spännande, läskigt, och samtidigt fullt av stora, djupa känslor. Otroligt bra skrivet.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs
Jag köpte den här boken för att jag inte kunde låta bli att titta på de outgrundligt lockande och samtidigt förfärande bilderna, som tyvärr inte ”syns” i ljudboken. Berättelsen om 16-åriga Jacob som börjar luska i omständigheterna kring sin farfars död, en resa som leder honom till hemmet för besynnerliga barn, är så underlig, osannolik och fascinerande att den inte går att sortera in i något fack. Jag älskar den.

Himlen börjar här – Jandy Nelson
Om kärlek i skuggan av döden. Den här berättelsen bar mig genom den mest akuta sorgen när min familj drabbats av ett tragiskt och oväntat dödsfall. Vackert, sorgligt och precis exakt såsom det känns. Har hört att författarens andra bok, Jag ger dig solen, ska vara ännu bättre, så den väntar på min lista för den här semestern.

The Other side of the Story – Marian Keyes
Om jag skulle vara tvungen att välja en bok att lägga mina sista batteri-procent på skulle det nog bli den här. Ingredienserna bokbranschen, föräldraskap, relationer, katastroftänkande, husköp, prestationsångest, plötslig berömmelse och pengapanik är nerkokat till en fantastiskt underhållande bok som räcker en hel flygresa. Marian Keyes när hon är som bäst.

ungdom_karin_beskrivning
Varma hälsningar,
Karin på Storytel

Karins sommarboktipslista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s