Upptäck Sverige i sommar!

Snart är semestern här, ledigheten väntar runt hörnet och det är dags att börja planera semesterlyssningen. Vi på Storytel tycker att man borde se sig om mer i Sverige och har därför gjort en lista på de bästa skildringarna av orter i Sverige.

När man besöker nya ställen tycker vi att det ger en extra dimension att läsa en bok som utspelar sig på just den orten. Här har du tips på böcker att lyssna på när du besöker Skövde, Skärgården, Västkusten eller något helt annat ställe i Sverige.

kompletteramedenljudbok
Och om du bestämmer dig för att det inte blir en bilsemester runt om i Sverige i sommar så kan du ändå lyssna på de här böckerna och drömma dig bort till bland annat Visby, Jämtland eller Skärgården. Allt från hängmattan.

Norra Sverige/Norrland:
Det är något med böcker som utspelar sig i de nordligaste delarna av Sverige. Det är lite mer harmoniskt på något sätt; man känner snön knarra, man ser norrskenet framför sig och när det dessutom är författarna själva som läser med sin vackra norrländska dialekt blir det hela lite lite bättre. Här ger vi er våra bästa tips på de bästa norrländska författarinläsningarna.

Upplev Tornedalen och Pajala tillsammans med Mikael Niemi. Lyssna på Populärmusik från Vittula som tydligen ska vara en perfekt beskrivning av Tornedalen under 60- och 70-talet. Fallvatten är en annan av författarens egna inläsningar och handlar om när Suorvadammen brister.

Lifsens rot av Sara Lidman utspelar sig i Norrbotten och läses in av författaren själv. Rönnog arbetar som mejerska i början av förra seklet och faller pladask för IsakMårten. Det här är en storslagen kärleksroman och ett fantastiskt kvinnoporträtt.

Allas vår favorit Torgny Lindgren brukar läsa in sina böcker själv, vilket vi så klart älskar. Boken Minnen är hans biografi, men man ska också vara medveten om att vad som är sant och inte är något vi aldrig kommer veta. En högst otillförlitlig källa och en helt fantastisk berättelse!

Rebecka Martinsson-deckarna utspelar sig i Kiruna och de flesta delar läses in av någon annan än författaren själv men vill du höra riktigt Kirunamål så rekommenderar vi den sista boken i serien Till offer åt Molok. Den läser Åsa Larsson in själv och hon gör det med bravur.

Per Olov Enquist läser in tre av sina böcker själv och vi rekommenderar dig speciellt att lyssna på Ett annat liv som är hans självbiografi skriven i tredje person. Det här är gripande och nära. Ja, en måste-lyssning helt enkelt.

Det finns ju så klart massor av böcker som utspelar sig i norra Sverige som inte är inlästa av författaren. Här kommer några av våra favoriter:

Hoppas du hittar en ny Norrlands-favorit!
Missa inte att spana in vilka böcker du bör läsa för att uppleva Stockholm. Klicka här!

Upptäck Sverige i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s