För dig som gillar politiska draman, rävspel och intriger!

houseofcards_spanning01
Få är det väl som missat tv-serien House of Cards som utspelar sig i maktens korridorer. Men visste ni att den är baserad på en bok? Eftersom flera av oss är fans av serien var vi ju tvungna att lyssna på boken också. Vilken är bäst?

märta_deckare01
Märta: Jag hade stora förhoppningar på den här boken eftersom jag hört så mycket bra om tv-serien och vi vet ju alla att boken alltid överträffar filmen. Tyvärr blev det inte alls så för mig den här gången. För alla som gillar politiska draman, rävspel och intriger tror jag att den här boken passar utmärkt. För mig som gillar fartfylld action passade tv-serien bättre, även om jag stundvis tycker att även den blir lite seg.

majasprofilbeskrivning
Maja: Jag hade ganska lågt ställda förväntningar och trodde nog inte att detta var riktigt my cup of tea – vilket visade sig stämma. Det bästa med (den amerikanska tv-serien, som jag sett) är ju trots allt de nyanserade personporträtten och det allmänmänskliga i drivkraften, vilket man totalt saknar här. Fokus ligger istället helt på det politiska spelet och dess teknikaliteter – vilket nog många kan gilla. Om man älskar det brittiska, det sluga, det kallsinniga och vill lära sig mer om exakt hur ett lands politiska system är uppbyggt och fungerar (eller ej) så är det här boken för dig.

cecilia_deckare03
Cecilia: Skammens stund är kommen ty jag somnade hela tiden när jag försökte lyssna på boken. Gav mig istället på tv-serien (den brittiska) men även den fick mig att snarka. Jag får helt enkelt erkänna mig besegrad och inse att alla böcker inte är för alla. Boken är säkert spännande för någon med lite mer intresse för det politiska spelet i Storbritannien.

micke_deckare02
Micke: Detta var lite för avancerat för mig. Jag tänkte att jag skulle lära mig förstå det brittiska politiska systemet en gång för alla men jag tror nästan att jag bara blev mer förvirrad. Överhus, underhus, piskor (!?) osv. Jag har sett både den amerikanska och den brittiska tv-serien, tycker båda var ganska – mycket bra. Skillnaden är kanske att man inte riktigt behöver förstå alla detaljerna när man kollar tv-serierna (det är underhållande ändå, speciellt i den amerikanska) medans det är ganska mycket fokus på just dessa politiskt teoretiska detaljerna i boken. Säkert underbart att grotta ned sig i för någon som redan har hyfsad koll och ett intresse för det brittiska parlamentets uppbyggnad, men för mig gör det bara att jag tappar intresset.

anna_deckare05
Anna: Den här boken är inte något för den som letar lättsam underhållning och många fullödigt berättade kvinnliga karaktärer. Även om TV-serien följer boken ganska väl så är i alla fall den amerikanska versionen mycket smaskigare och huvudpersonen Francis en intressantare huvudperson än i boken. Och Francis fru är i boken en lydig hemmafru som bara åker till landet hela tiden, man saknar Claire Underwood som motor i boken! Men, Reine Brynolfsson gör en väldigt bra inläsning, lågintensivt lyfter han en ganska enformig historia till i alla fall stundtals spännande lyssning.

houseofcards_omdugillar

För dig som gillar politiska draman, rävspel och intriger!

En reaktion på ”För dig som gillar politiska draman, rävspel och intriger!

  1. GunBritt Engström skriver:

    Som döv vill man också hålla sej a jour i böckernas spännande värld . Jag har dock märkt att de, för mej, mest intressanta böckerna är ljudböcker. Hoppas att det kan förändras.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s