Anna SR på Storytel: Mina topp 5

annasr_storytelboktipsar_sommarspecial
Sommaren vill jag fylla med härliga lyssnings- och läsupplevelser som, även om jag befinner mig rensandes ogräs hemma, förflyttar mig i tid och rum. Jag vill ha verklighetstrogna miljöbeskrivningar, intressanta romankaraktärer och en berättelse som stundom får mig att skratta, stundom gråta. Här är några tips:

Stora små lögner av Liane Moriarty
I den lilla stillsamma villaförorten Pirriwee har något hemskt inträffat. Vissa menar att det började när den där ensamstående mamman Jane flyttade dit och blev vän med Madeline och Celeste. Undan för undan nystas historien upp. Det är roligt och igenkänningsfaktorn är stor, men under berättelsens gång uppdagas också mörka hemligheter och sorger som huvudpersonerna bär på.

Livet enligt Hildy Good av Ann Leary
Hildy arbetar som mäklare i en liten stad i New England. Affärerna går halvdåligt och det tar på krafterna att dölja vinkonsumtionen för döttrarna och vännerna, som alla tror att hon är en trogen AA-medlem. När Hildys drickande börjar gå överstyr och hon samtidigt får ta del av hemligheter hon absolut inte får råka yttra något om, blir livet extra komplicerat.

Dödssynden av Harper Lee
Scout och hennes bror har en lycklig barndom i den lilla småstadsidyllen i amerikanska södern. Mamman är död men deras pappa är en bra och klok man och Scout älskar honom högt. Hon förstår inte de oförskämdheter och elakheter hela familjen möts av när pappan i sitt yrke som advokat påtar sig att försvara en svart man som anklagas för att ha våldtagit en vit flicka.

No och jag av Delphine de Vigan
(Finns endast som e-bok): Lou är 13 år, lillgammal och överintelligent. När Lou ska göra ett skolarbete om uteliggare träffar hon No, en artonårig hemlös tjej. De blir vänner och Lous tillvaro ställs upp och ned. Lou vill rädda No till varje pris. Men vill No bli räddad?

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins
Varje dag, samma tid, tar Rachel tåget in till London. Som om hon skulle till jobbet. Problemet är bara att hon inte har något jobb längre, inte sedan hon kom dit en dag och var berusad. Från tåget brukar Rachel se ett hus där ett ungt, tillsynes lyckligt, par bor. I Rachels fantasi har de det perfekta livet, de har allt som inte Rachel har. Men en dag är kvinnan borta.

AnnaSR_profilbeskrivning
//Anna SR på Storytel

Anna SR på Storytel: Mina topp 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s