Upptäck Sverige i sommar!

Snart är semestern här, ledigheten väntar runt hörnet och det är dags att börja planera semesterlyssningen. Vi på Storytel tycker att man borde se sig om mer i Sverige och har därför gjort en lista på de bästa skildringarna av orter i Sverige.

När man besöker nya ställen tycker vi att det ger en extra dimension att läsa en bok som utspelar sig på just den orten. Här har du tips på böcker att lyssna på när du besöker Skövde, Skärgården, Västkusten eller något helt annat ställe i Sverige.

kompletteramedenljudbok
Och om du bestämmer dig för att det inte blir en bilsemester runt om i Sverige i sommar så kan du ändå lyssna på de här böckerna och drömma dig bort till bland annat Visby, Jämtland eller Skärgården. Allt från hängmattan.

Mellersta Sverige/Svealand
Det finns en hel del böcker som utspelar sig i Svealand. Ibland kan man tycka att de flesta historier tar plats sig just här, allt från klassiker till blodiga deckare. Här har vi listat några av våra favoriter för att du ska kunna uppleva mellersta Sverige på bästa sätt!

Anna Lihammer har skrivit två böcker om Carl Hell, och det är inte vilka böcker som helst utan två historiska deckare som utspelar sig kring andra världskriget. Det här är nagelbitande, skrämmande lyssning som tar plats i Uppsala. Ett annorlunda sätt att uppleva studentstaden!

Andra deckare som utspelar sig i Svealand är Ninni Schulmans Hagfors-serie. Hittills finns fyra delar ute och del fem kommer i slutet av augusti/början på september. Har du inte lyssnat ännu har du alltså massor av spännande att se framemot och dessutom en chans att uppleva orten Hagfors!

När man tänker på Värmland så kan man inte låta bli att låta tankarna vandra till den fantastiska Selma Lagerlöf. Hon har skrivit x antal romaner som är en riktig folkskatt vid det här laget och två av våra favoriter är Gösta Berlings saga och Kejsarn av Portugallien.
Vill du istället bege dig till Dalarna kan vi rekommendera en annan favorit av Selma, nämligen Jerusalem.

Ytterligare en värmlänning som har stor plats i våra Storytel-hjärtan är Lars Lerin. Vill du lyssna på riktig värmländska så måste du ta dig an Axels tid, skriven och uppläst av Lars själv. I boken berättar Lars om sin mentor, konstnären Axel Florin. Det här är en hyllning samtidigt som det också är ett dokument över en svunnen tid.

Har du inte varit i Bergslagen tycker vi att du borde lyssna på Engelsforstrilogin som tar sin plats just där! Något väcks till liv i den fiktiva orten Engelsfors och 6 ungdomar väljs ut en natt när månen färgas röd. Missa inte!

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjön av Håkan Nesser utspelar sig i 60-talets Närke. Eriks far säger att det kommer att bli en hård sommar, och det blir det. Det här är en uppväxtskildring med drag av en kriminalroman. Dessutom är det fruktansvärt bra!

Är tanken att ni ska åka bil med barnen och kanske förbi Mariefred så får ni inte missa PAX-serien av Åsa Larsson och Ingela Korsell! Den spännande serien läses in av Morgan Alling, vilket verkligen förhöjer berättelsen. Det här är en actionfylld berättelse för mellanåldern.

Trevlig lyssningsresa!

Upptäck Sverige i sommar!

Kommentera