Varför Modesty Blaise? Här är 10 skäl!

modestyblaise01.png
Du har väl inte missat att Peter O’Donnells böcker om Modesty Blaise och hennes sidekick Willie Garvin nu släpps på Storytel. Här förklarar kontorets Modesty Blaise fantast varför hon är så hooked på Modesty.

  1. Om vi börjar med böckerna, som i stort sett följer några av historierna i de tecknade serierna, så är de en fantastisk blandning av MacGyver och en kvinnlig James Bond. Trots att man självklart vet att Modesty och Willie klarar sig så är det grymt spännande att se hur. Sammanfattningsvis kan man säga att de i alla lägen gör det med stil.
  2. Modesty är en modern hjältinna före sin tid. Serien skapades på 1960-talet, men Modesty är på många sätt feminist, hon är ekonomiskt och känslomässigt oberoende, och tar inte order från någon.
  3. Trots ett förflutet som kriminell står Modesty alltid på de godas sida, hon tolererar till exempel varken prostitution, onödigt våld eller droger.
  4. Hon behärskar flertalet språk flytande, som franska och arabiska.
  5. Hon har en avundsvärd förmåga att försätta sig i dvala eller sömnliknande tillstånd som hon kan vakna upp ur på en bestämd tidpunkt. Tänk om man kunde det…
  6. Hon har inga superkrafter, men hennes kunskaper om kampsport och fysiska överlägsenhet gör henne näst intill oslagbar.
  7. Den fysiska förmåga som fascinerar mig mest är hennes skicklighet i att röra sig överraskande snabbt baklänges. Mer användbart än vad man kan tro, det räddar hennes liv många gånger.
  8. Modesty har både stil och klass men rör sig ändå helt obehindrat i alla miljöer och grupper av människor.
  9. Samtidigt är hon ett naturbarn med fotsulor som klarar av vilket underlag som helst och så hårda att de kan bedöva en oxe om de träffar rätt!
  10. Som om inte allt ovanstående vore nog så är Modesty en konst och antikvitetskännare av rang, med en fantastisk samling av kända konstnärer.

fakta_helena_beskrivning
//Helena på Storytel

Varför Modesty Blaise? Här är 10 skäl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s