Upptäck Sverige i Sommar!

Nu är semestern här för många, för andra väntar ledigheten runt hörnet och det är dags att påbörja semesterlyssningen. Vi på Storytel tycker att man borde se sig om mer i Sverige och har därför gjort en lista på de bästa skildringarna av orter i Sverige.
När man besöker nya ställen tycker vi att det ger en extra dimension att läsa en bok som utspelar sig på just den orten. Här har du tips på böcker att lyssna på när du besöker Skövde, Skärgården, Västkusten eller något helt annat ställe i Sverige.

kompletteramedenljudbok
Och om du bestämmer dig för att det inte blir en bilsemester runt om i Sverige i sommar så kan du ändå lyssna på de här böckerna och drömma dig bort till bland annat Visby, Jämtland eller Skärgården. Allt från hängmattan.

Götaland/Södra Sverige:

Södra Sverige är fyllt av pärlor, inte konstigt att så många böcker utspelar sig just där! En hel del deckare tar plats just i Götaland. Kolla in vilka böcker du definitivt borde lyssna på i sommar!

Allra längst ner i Sverige ligger Skåne, landskapet som har både Sveriges tredje största stad och vacker landsbygd. Vill du uppleva Falsterbo på ett lite annorlunda sätt kan vi tipsa om kriminalkomediserien Mord i Falsterbo. Hittills har två delar utkommit, Badhytten och Fågelskådaren. Anton Körberg läser in dessa med bravur och vi får en helt annan bild av Falsterbo än vad vi haft sen innan!

Inte kan vi väl vara ensamma om att tänka på Wallander när någon nämner Ystad? Troligen Sveriges mest kända deckarpolis. Lyssna, eller läs, alla böcker om Wallander i sommar! Det är flera inläsare som tagit sig an böckerna, och får en att känna att man är på plats i staden.

Vill du däremot få en lite mer humoristisk resa till Skåne och dessutom få den skånska dialekten så kan du skratta lite åt Johan Glans skämt. World tour of Skåne är en av hans turnéer som finns som ljudbok!

Anna Fredriksson skriver relationsromaner som få andra och Augustiresan tar sin plats på härliga Österlen, ett ställe som många tillbringar somrarna på. Har du inte möjlighet att ta dig dit så kan du lyssna istället.

Västkusten är annars ett populärt ställe att styra semestern mot. Där kan du lösa mord tillsammans med Ramona Franssons Greger Thulin eller varför inte plöja serien om Fjällbacka skriven av Camilla Läckberg? Här har du massor av spännande framför dig! Om vi fokuserar på Göteborg specifikt så har vi bland annat Ann Rosmans historiska deckare och Viveca Lärns härliga romaner, uppläst av henne själv så att du verkligen känner att du är på plats i staden.

Ska du besöka Carlstens fästning så är ett lyssningsmåste Lars Wilderängs serie Stjärnklart. Börja lyssna och du kommer snart förstå varför! Kanske ska du till och med spendera en natt där…

Ska ni förbi Småland och Astrid Lindgrens värld så är det väl ändå självklart att ni måste lyssna på böckerna om Emil i Lönneberga? Det är Astrid själv som läser. Måste-lyssning i bilen alltså!

Och glöm inte våra öar! Där begås en hel del brott, både på Öland och Gotland. Johan Theorin skriver rysligt bra om Öland och på Gotland härjar till exempel Mari Jungstedts Anders Knutas, Anna Janssons Maria Wern och Håkan Östlunds Fredrik Broman.

Trevlig resa och låt lyssningen börja!

Upptäck Sverige i Sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s