Jenny Z på Storytel: Mina Topp 6

jennyZ_storytelboktipsar_sommarspecial
1). Hitchhiker’s guide to the galaxy – Douglas Adams
Ett episkt och galet scifi-mästerverk. Var nog den bok som först gjorde mig intresserad av den här typen av litteratur. Och så får en ju reda på meningen med livet också, bara det gör den väl värd en chans.

2). Goodnight Mr Tom – Michelle Magorian
Läste denna som barn tillsammans med min mamma och mindes den som så outgrundligt sorglig och vacker på en och samma gång. Läste om igen förra sommaren och insåg att den utan tvekan håller för en omläsning som vuxen – lyckan!

3). Expeditionen – Min kärlekshistoria – Bea Uusma
Min sambo fick boken i julklapp, men det slutade med att jag satt som klistrad över sidorna. Uusma är magiskt bra på att berätta om sin fascination, så till den milda grad att jag också börjar ligga vaken om nätterna och föreställer mig ensamheten på ett isblock i slutet på 1800-talet.

4). Boktjuven – Markus Zusak
En fantastisk bok om mod, vänskap och kärlek. Om att våga vara en god människa när det kan komma att innebära din död. En bok som alla borde läsa, speciellt idag när hatet och rädslan försöker så osämja mellan oss när vi alla borde stå enade.

5). Odinsbarn – Siri Pettersen
Episk fantasy har egentligen aldrig varit något för mig, tröttnar lätt av storslagna världsbyggen och intrikata beskrivningar av ännu en av författaren påhittad trollras. Men Pettersen och hennes Hirka tog mig med storm från första sidan. En berättelse om att höra till och att vara annorlunda, om utanförskap och främlingsrädsla. Jag älskar att vi som lyssnare/läsare inte blir skrivna på näsan om denna magiska värld som författaren bygger upp. Sakta, sakta lirkar hon upp strukturen och visar oss snarare än instruerar oss om karaktärerna och deras drivkrafter.

6). Veronika decides to die – Paulo Coelho
Minns att jag läste och läste och läste – allt kändes menlöst. Men så på slutet, de sista skälvande raderna, då ställdes allt på sin spets och jag ändrade helt uppfattning om läsupplevelsen. Den här boken fick mig att se på livet på ett nytt sätt.

jennyZ_profilbeskrivningar
//Jenny Z på Storytel

Jenny Z på Storytel: Mina Topp 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s