Jenny L på Storytel: Mina topp 5

jennyL_storytelboktipsar_sommarspecial
Något av det bästa jag vet är att sjunka in i en bok som är absolut omöjlig att sluta läsa. Här kommer några tips på böcker som jag hoppas kan få den effekten för fler än mig. Perfekta för stranden, långa tågresor och sommarkvällspromenader:

1. Jag ger dig solen av Jandy Nelson (e-bok)
Noah och Jude är tvillingar och brukade vara bästa vänner, men någonting har fått dem att avsky varandra. Långsamt nystas historien upp om vad det var som hände egentligen den där gången. Bästa kärleksmagknipet någonsin, om ensamhet, och om att våga vara sig själv, vem tusan nu det är.

2. Jellicoe Road av Melina Marchetta (e-bok)
Som barn övergavs Taylor på en 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare försvinner ännu en person i hennes närhet, och någon från det förflutna återvänder. I sin jakt på ledtrådar hittar hon något som visar sig innehålla nyckeln till hennes förflutna, och så vävs hennes berättelse ihop med den om barnen som var med om den fruktansvärda olyckan, 22 år tidigare. Spännande som en deckare och vacker så att man måste lägga den ifrån sig ibland bara för att andas lite.

3. The Selection-serien av Kiera Cass
Del 1 finns på svenska (ljudbok), övriga på engelska (ljudbok) i nuläget.
Hungerspelen möter The Bachelor, behöver jag säga mer? Varning för sjukt beroendeframkallande, helt plötsligt har man plöjt fem böcker på tre dagar, där man kastats mellan hopp och förtvivlan, men alltid hejat på den härliga huvudpersonen när hon sätter sig upp mot överheten och bara allmänt kickar ass!

4. Pojkarna av Jessica SchiefauerPojkarna av Jessica Schiefauer
Samma sommar som Bella, Momo och Kim fyller fjorton hittar de en sällsynt blomma, vars nektar kan förvandla dem till pojkar. Kim kan inte få nog, och varje natt smyger hon ut till växthuset och genomgår förvandlingen. Som pojke känner hon sig fri, och när hon i sin pojkkropp träffar Tony blir hon kär. Tony blir pojken Kims vän, men som flicka är hon fullständigt ointressant för honom. Kim går längre och längre för att få vara med Tony, och till slut blir det som började som en lek dödligt allvar.

5. Aprilhäxan av Majgull Axelsson
Desirée ligger sedan många år på sjukhem, oförmögen att röra sig, men genom sin speciella förmåga att kunna se genom en annan varelses ögon kan hon följa sina tre systrars liv utanför institutionens väggar. Systrar, som inte ens vet om att hon existerar. Mörk, sorglig, samhällskritisk.

profil_ungdom_jennyL

Jenny L på Storytel: Mina topp 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s