Kärlek och vacker miljö – en bok att vila sig i

t-ingmarson
Foto: Tobias Ingmarson

Flugfiskarens dotter, min debutroman, kom till efter att min pappa hastigt gick bort i cancer 2011. Jag kände en stark lust att förflytta mig till en plats som står mig varmt om hjärtat. Där sorgen kunde översköljas av vackra minnen. Det blev uppkomsten till denna roman, full av kärlek, svensk natur och spänning.

Utan erfarenhet av att skriva kom jag 2012 in på Skrivarakademins ettåriga Skrivarlinje på distans. Utnyttjade alla utbildningens blockindelade ämneskurser till att skriva ett nytt kapitel ur boken. När vi slutligen hade fritt arbete sista terminen, under vägledning av skrivarcoach, tog mitt manus form och jag hade ett första utkast klart vid studieårets slut. Efter det blev manuset lektörsläst och genomgick åtskilliga redigeringsrundor, av både mig och redaktör, innan Flugfiskarens dotter slutligen hamnade i tryckpressarna för att bli utgiven via Hoi Förlag våre40772n 2015.

Älvdalen, där boken utspelar sig, bär för mig ett skimmer av grönblå vildmarksmystik som jag hoppas kunnat förmedla till sin rätt. I kärlekshistorien, mellan huvudrollskaraktärerna Sophie och Christer, har jag byggt in min egen sorgebearbetning efter förlusten av min far. Vid åtta månaders ålder levde jag stugliv i Älvdalen för första gången, bland myggor och grånat timmer, tillsammans med föräldrar och syskon. Det är något jag aldrig önskar sluta med. Oavsett om du har varit där eller inte så rekommenderar jag dig varmt att lyssna till Flugfiskarens dotter.

// Theréze Ingmarson

Kärlek och vacker miljö – en bok att vila sig i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s