Kort intervju med Malin Wollin

malin-flowerstore
Foto: Mårten Ekblad

Hej Malin, berätta gärna kort om dig själv! Jag bor i Kalmar, har fyra barn och en Joachim, skriver böcker, krönikor, blogg och poddar med min syster.

Du har tidigare skrivit En mamma blir till och Malin från Skaftnäs, två minst sagt personliga böcker om dig själv och om egna erfarenheter. Blir det lika mycket Malin i din debutroman Till min dotter som handlar om Stella? Nej, men det låter jag läsaren avgöra.

Skrivande tycks vara en stor del av din vardag, vilken plats väljer du helst att skriva på? Har du kanske en skrivarlya? Jag skriver hemma då det ger mig en chans att prokrastinera samtidigt som jag fyller diskmaskinen. Jag sitter nästan alltid i soffan i en ställning som kommer göra en kiropraktor rik längre fram. När jag har väldigt skrivintensiva perioder sitter jag på biblioteket. Jag tror inte på Gud men om jag gjorde det så skulle jag gissa att det var han som sände oss biblioteken.

Planerar du, eller kanske skriver du redan på, en ny roman? En fortsättning om Stella kanske? Jag har börjat på nästa bok, men just nu är de två till antalet så jag måste bestämma mig för vilken jag älskar mest. Det blir ingen fortsättning på Stella. Inte nu.

Vem inspirerar dig och vad läser du helst? Jag har alltid fem till sju böcker bredvid sängen. Just nu läser jag (Mor)nitologen av Johanna Thydell (en av mina favoritförfattare). Jag läser inte för inspiration. Jag inspireras av min egen ilska.

tillmindotter01
Välkommen in till bloggen:
blogg.amelia.se/malinwollin

//Malin Wollin

Kort intervju med Malin Wollin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s